Skolebus sparet væk: Små børn må selv finde vej

Forældrene er bekymrede i Gribskov Kommune. Efter sommerferien er skolebussen blevet nedlagt og børn helt ned til fem år, kan nu risikerer at skulle skifte offentlig bus to gange til og fra skole.

Eleverne fra 0. klasser skal i Gribskov, selv kunne finde ud af at komme i skole med offentlige transport. Skolebussen er nemlig blevet nedlagt. Foto: TV 2 Lorry

Man skal være over 10 år for kunne køre alene med bussen. Sådan lyder anbefalingen fra Rådet for Sikker Trafik.

Men den udmeldingen har man ikke lyttet til i Gribskov Kommune. Efter sommerferien er skolebussen nemlig sparet væk og børn helt ned til fem år risikerer at skulle skifte mellem to offentlige busser til og fra skole.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis i dag.

Det er netop et skifte mellem to busser, som er svært at håndtere, når man er yngre end 10 år, forklarer pædagogisk konsulent i Rådet for Sikker Trafik Gitte Aagaard, der godt kan forstå, at flere forældre har givet udtryk for bekymring.

- Min anbefaling er, at hvis en kommune ser sig nødsaget til at omlægge til offentlig transport, skal man være opmærksom på, at der ikke sker en forringelse af sikkerheden, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Børneudvalgsformand Sisse Krøll Willemoes (Nytgribskov) vil se på anbefalingerne fra Rådet for Sikker Trafik, når politikerne samtidig skal se nærmere på den nye busordning ved næste udvalgsmøde.

- Vi vil gerne afvente de erfaringer, vi får, indtil næste møde i september, hvor vi får en redegørelse fra administrationen, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik