Skole aflyser julegudstjeneste: Nu bakker bestyrelsen op

Gribskolen har besluttet at aflyse den traditionsrige julegudstjeneste i år. Det har skabt stor debat, men torsdag aften besluttede bestyrelsen at bakke op.

Der bliver ingen julegudstjeneste for Gribskolens elever inden juleferien.

Det er både ledelsen og bestyrelsen nu enig i.

quote Vi ser, at der er mange traditioner på Gribskolen, at der bestemt er jul på Gribskolen, som der altid har været.

Gribskolens bestyrelse

Torsdag aften sendte skolebestyrelsen en udtalelse ud på intranettet, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af, hvor man bekræfter, at man bakker op om beslutningen om at aflyse julegudstjenesten.

Et pædagogisk udvalg på skolen tog oprindeligt beslutningen, og det har bragt skolen i voldsom modvind. Flere politikere har udtalt sig kritisk om valget, og statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre, der selv har gået på skolen som barn, har kaldt beslutningen "en ommer". Derudover har flere forældre på skolen sendt officielle klager til bestyrelsen.

Det fik skolebestyrelsen til at indkalde til et ekstraordinært møde torsdag aften, hvor man altså støtter udvalget i at droppe gudstjenesten.

"Skolebestyrelsen har tillid til, at skolens ledelse og medarbejdere træffer de beslutninger, der skaber størst mulig værdi for eleverne. Derfor bakker bestyrelsen op omkring skolens beslutning og ønske om at skabe nye traditioner, som inddrager børn og unge og skaber fællesskaber på tværs af årgangene".

Sådan lyder et uddrag af udtalelsen fra bestyrelsen, der blev udgivet på Gribskolens intranet torsdag aften. 

Nye traditioner

Skolen har i stedet for julegudstjenesten besluttet at holde juleafslutningen på skolen med optræden fra børn.

"For os handler det om at skabe rum for det, der binder eleverne sammen. Den vision vil skolen virkeliggøre ved at holde juleafslutninger på matriklerne, på tværs af årgangene, hvor eleverne spiller en langt mere aktiv rolle end tidligere. Vi ser, at der er mange traditioner på Gribskolen, at der bestemt er jul på Gribskolen, som der altid har været...", skriver bestyrelsen i udtalelsen. 

I udtalelsen kan man også læse, at skolens elevråd bakker op om det pædagogiske udvalgs beslutning.

Den siddende borgmester i Gribskov, Kim Valentin, Venstre, skrev tidligere på ugen på sin Facebook-profil, at han opfordrede bestyrelsen til at "træde i karakter" og ændre beslutningen. 

Den kommende borgmester, Anders Gerner Frost, NytGribskov, har ikke ønsket at blande sig i sagen. 

Et kompromis

TV 2 Lorry har torsdag aften ikke kunne få en kommentar fra skolebestyrelsen, men tidligere på ugen har formand for bestyrelsen Charlotte Orland Pedersen udtalt:

- Vi har ikke afskaffet julen. Vi holder bare en fælles juleafslutning for alle eleverne. Min personlige løsning vil være et kompromis, hvor man respekterer de forældre, der er kede af at miste traditionen. Jeg har foreslået sognepræsten, at de børn, der ønsker det, kan gå til gudstjenesten efter endt skoledag. Det har jeg ikke fået endegyldigt svar på fra præsterne, sagde hun.

Om kompromiset bliver til virkelighed er endnu uvist.

Hør mere om kompromiset her:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere