Skandaleramt plejefirma scorer økonomisk på at blive fyret

Plejefirmaet Attendo står til at profitere økonomisk, efter de i går blev fyret fra deres opgaver i Gribskov, mener direktør i konkurrerende firma.

quote Når aftalen mellem Attendo og Gribskov Kommune vedrørende hjemmesygepleje opsiges, vil Attendo få en meget bedre økonomi og forretning.

Direktør i BM-Pleje, Martin Marburger, til Frederiksborg Amts Avis

Det private plejefirma Attendo blev i går fyret fra deres opgaver i Gribskov Kommune hjmmepleje. Men selvom det skandaleramte firma fra 1. maj mister en kunde, så står de faktisk til at profitere økonomisk af fyringen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Avisen har talt med en direktør i det private plejefirma BM-Pleje, der indtil 2016 leverede hjemmepleje til de borgere i Gribskov Kommune, der fravalgte Attendo.

Firmaet var pålagt at udføre opgaven til samme takster som Attendo. Derfor har direktør i BM-Pleje, Martin Marburger, indsigt i, hvad fyringen kommer til at betyde for Attendos økonomi.

- Når aftalen mellem Attendo og Gribskov Kommune vedrørende hjemmesygepleje opsiges, vil Attendo få en meget bedre økonomi og forretning. Nu slipper firmaet for at skulle levere omkostningskrævende hjemmesygepleje til de lave takster, som det selv var med til at fastsætte. Nu kan det nøjes med at levere hjemmepleje på samme niveau som det, vi tilbyder, siger Martin Marburger til Frederiksborg Amts Avis.

Kritikken af Attendo blomstrede for alvor op sidste år, da en 91-årig borger, som plejefirmaet havde ansvaret for, døde som følge af fejlbehandling.

Flere tidligere ansatte er efterfølgende stået frem hos TV 2 Lorry og har fortalt om uuddannet arbejdskraft og dårlige arbejdsforhold hos plejefirmaet, der har fået flere røde påbud fra Gribskov Kommune. 

Attendo modtog i sidste måned stærk kritik fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi en 91-årig kvinde døde, efter hun ikke fik den korrekte behandling. Se indslaget i videoen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere