Se billederne: Jamiee og Stephanie har bygget et sommerhus på stylter for ikke at forstyrre naturen

Jamiee Williams og Stephanie Touveneaus nybyggede sommerhus ved nordenden af Arresø er skåret helt ind til benet. Her er det nemlig naturen, der er i fokus.

Hvis man ser sommerhuset ved nordenden af Arresø, så virker det lille bitte. Det er nemlig ganske smalt. Faktisk er det kun 3.30 meter bredt. Men de 60 kvadratmeter, som huset råder over, folder sig smukt ud, når man ser sommerhuset fra siden.

- Ved at bygge et langt hus, kunne vi få mest muligt ud af naturen omkring huset, fortæller Jamiee Williams og Stephanie Touveneau, der har bygget sommerhuset. Og for dem er det vigtigt, at huset prioriterer naturen omkring det. 

På Instagram kalder de det between birch - altså mellem birketræerne. Hvorfor er der ingen tvivl om, når man ser huset. Det ligger nemlig midt i en skov af birketræer.

(Artiklen forsætter efter grafikken.)

Åbent Sommerhus Ikonbillede
TV 2 LORRY Serie

Åbent Sommerhus

For mange er sommerhuset lig med hvide vægge og medkøbte møbler, men andre udnytter bolig nummer to til at give los med arkitektur og indretning. Kom med indenfor i fem inspirerende sommerhuse.

play Se serien her

Og de mange træer - og resten af naturen - er en stor del af sommerhuset. Med store vinduer, kan man inde fra huset nemlig se naturen helt tæt på.

- Hvert rum har vinduer overfor hinanden, så du kan nyde forskellige dele af grunden og naturen, fortæller Jamiee Williams og fortsætter:

- Det bliver en ’udkigsboks’. I stedet for at være et hus, der skærmer dig, så åbner det op for naturen og bringer den ind.

(Artiklen forsætter efter billederne.)

I stuen er det store vindue i fokus. Her får man næsten fornemmelsen af at sidde ude midt i skoven og dyrelivet.
I stuen er det store vindue i fokus. Her får man næsten fornemmelsen af at sidde ude midt i skoven og dyrelivet.
Foto: Jamiee Williams
Naturen er omdrejningspunktet for hele huset. De store vinduer skal give fornemmelsen af at sidde midt ude i skoven.
Naturen er omdrejningspunktet for hele huset. De store vinduer skal give fornemmelsen af at sidde midt ude i skoven.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Lorry
Forfra ser huset lille bitte ud, men bevæger man sig over på siden af huset folder det sig ud og ligner de 60 m2, det består af.
Forfra ser huset lille bitte ud, men bevæger man sig over på siden af huset folder det sig ud og ligner de 60 m2, det består af.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Lorry

Et andet sted, det også bliver tydeligt, at huset er bygget på naturens præmisser, er, når man kigger på husets nedre del. Sommerhusets fundament består nemlig at store skruer i stedet for cement. Og på den måde er skovbunden under huset bevaret.

(Artiklen forsætter efter billederne.)

For at påvirke naturen mindst muligt, består husets fundament af store skruer i stedet for cement. Skovbunden er dermed bevaret under huset.
For at påvirke naturen mindst muligt, består husets fundament af store skruer i stedet for cement. Skovbunden er dermed bevaret under huset.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Lorry
Alt er super enkelt i det minimalistiske hus. Her ses køkkenet med den 'fritsvævende'bordplade.
Alt er super enkelt i det minimalistiske hus. Her ses køkkenet med den 'fritsvævende'bordplade.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Lorry

For Jamiee Williams og Stephanie Touveneau var det vigtigt, at byggebudgettet ikke blev for stort. Så det har også spillet ind, når de skulle vælge materialer. Desuden spiller solen også en central rolle i sommerhuset gennem dagen. Når solen flytter sig, ændrer lyset sig i huset, hvilket skaber stemningen.

Inde i huset er alt enkelt sådan lidt japansk, nordisk stil. Opbevaringen er gemt væk bag væggen.
Inde i huset er alt enkelt sådan lidt japansk, nordisk stil. Opbevaringen er gemt væk bag væggen.
Foto: Jamiee Williams
Det store vindue i køkkenet kan skydes til side, så det næsten føles som et udekøkken.
Det store vindue i køkkenet kan skydes til side, så det næsten føles som et udekøkken.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Lorry