Sæson for julefrokost: Nordsjællands Politi fanger bagstive om søndagen

Det er julefrokostsæson, og derfor er Nordsjællands politi på vejene for at føre kontrol med påvirkede billister. I første weekend fangede man mange bagstive.

quote De var sikre på at promillen lå på nul. Det gjorde den ikke.

Jørgen Rath Nielsen, politiassistent hos Nordsjællands Politis færdselsafdeling

Hele weekenden har færdselspolitiet vinket bilister ind til spritkontrol. Ikke kun om natten efter julefrokosten, men også dagen derpå.

Nordsjællands Politi førte kontrol flere forskellige steder i Gribskov og Furesø Kommuner. Ingen blev taget i at overskride den tilladte promillegrænse på 0,5, men flere lå lige på grænsen.

- Vi målte tre herrer i dag, som havde været i byen igår. De kunne godt mærke at havde sovet for lidt og var tørre i munden, men de var sikre på at promillen lå på nul. Det gjorde den ikke, de var ikke komplet afruset, siger Jørgen Rath Nielsen, politiassistent hos Nordsjællands Politis færdselsafdeling.

Flere påvirkede af stoffer

Politiet fører kontrol fredag, lørdag og søndag resten af december måned, både for at fange dem der kører hjem fra festen og dem, der kører ærinder tidligt dagen efter.

Selvom promillen er holdt indenfor lovens grænser, så er sanserne stadig sløvede.

- Vi håber at vores tilstedeværelse har en præventiv effekt. Man skal ikke tage chancen og køre. Man skal være opmærksom og stille bilen for vores allesammens skyld.

To af de tre herrer som politiet fangede i dag, var bare ude for at hente morgenbrødet, men efter det gik op for dem, at rusen ikke havde lagt sig valgte flere af dem at stille bilen. 

Både fredag og lørdag opsnappede politiet flere der var ulovligt påvirket af stoffer og alkohol, og umiddelbart ser de en stigning i antallet af tilfælde hvor billisten er påvirket af hårde stoffer som kokain og amfetamin, og flere tilfælde med hash-påvirkning.

Det hænger i første omgang sammen med, at kontrollen på dette område er blevet bedre, fortæller Jørgen Rath Nielsen.

Straffen for spirituskørsel: 1. gangstilfælde

 

Bilister har alkohol i blodet dagen efter julefrokosten.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere