Rift om job i hjemmesygepleje

Trods en faretruende konflikt, der blev afværget på målstregen, har der ikke været mangel på ansøgere til den kommunale hjemmesygepleje i Gribskov Kommune.

Modelfoto af hjemmehjælp. Foto: Casper Christoffersen - Ritzau Scanpix

Udsigten til en konflikt, der akkurat blev afværget i tide, har ikke taget modet fra sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter i forhold til jobsøgningen.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gribskov Kommune har oplevet en stor interesse for hjemmesygeplejen, der overgik til kommunale hænder fra plejefirmaet Attendo 1. maj. 

- Vi har været meget forsigtige med at tro på, hvor mange vi ville få. Men jeg må bare sige, at vi har haft utrolig mange velkvalificerede ansøgere, siger centerchef for Center for Social og Sundhed i Gribskov Kommune, Mikkel Damgaard.

Læs også Attendo-ansatte: Betaling for ydelser til døde var bevidst snyd

Kommunen modtog 65 ansøgninger og har ansat 22. Samtidig har man overtaget 35 sygeplejersker og social-og sundhedshjælpere fra Attendo. 

- Mange tager til de store hospitaler i Hillerød og hovedstaden, så vi er glade for, at der er interesse for den kommunale hjemmesygepleje, siger centerchefen. 

Hos Dansk Sygeplejeråd i Region Hovedstaden understreger kredsnæstformand Mette Sofie Haulrich vigtigheden af lokale arbejdspladser. 

- Det er altid godt med arbejdspladser i yderområderne, og det er positivt, de har været i stand til at rekruttere så mange. Der er et godt potentiale i de nordligste kommuner, hvis man kan tilbyde attraktive arbejdspladser, siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik