Protest med nøgen photo session: "Alle skal være nøgne, når de har lyst"

En gruppe naturister, en kunstfotograf og en række skulpturer. Sådan lyder rammen om en protest photo session, som Danske Naturister står bag.

De fleste mennesker tager tøj på, når de går på museum.

quote Mit drømmescenarie er, at alle er nøgne, når de har lyst til det.

Torben Larsen, formand for Danske Naturister

Men mandag gjorde 20 naturister det modsatte - de tog på Rudolph Tegners Museum  og Statuepark i Nordsjælland uden en trevl på kroppen.

Her tilbragte de nogle timer med Tegners skulpturer for at sætte fokus på, at vi altså ikke allesammen er hugget i granit. Sammen med en fotograf forsøgte de at gøre op med det meget faste syn på, hvordan menneskekroppen skal se ud.

Billederne er en form for protest mod vores samfund. 

HVAD ER EN NATURIST?

- Vi forsøger at lave en sammenstilling af perfekte kroppe, som de statuer som Tegner har lavet, og så det uperfekte. Vi vil gerne hylde for frisindet. Vi vil gerne gøre op med kropsforskrækkelsen og nøgenforskrækkelsen. Man kan godt være ganske naturligt nøgen, uden at det skal være opstyltet, siger Torben Larsen, formand for Danske Naturister. 

En krop, der har levet

Kunstfotografen, Esben Fog, står bag linsen, når de stive og glatte granitstatuer skal fotograferes side om side med de kurvede og hængende nøgne kroppe. 

- Jeg synes, det er meget spændende at arbejde med almindelige, nøgne mennesker. De perfekte photoshoppede kroppe, de bliver ret trivielle, og dem ser man så mange af. Jeg kan godt lide en krop, der har levet et liv. Det er meget mere spændende, siger han.

Billederne vil senere blive udstillet på museet senere. 

En gruppe naturister vil sætte fokus på den uperfekte krop. TV 2 Lorrys reporter, Lone Silberbrandt, fandt det noget akavet at interviewe en nøgen mand. Men det var hun alene om.

Nøgen i dagligdagen

Danske Naturister mener, at kropsforskrækkelsen kan ses i omklædningsrummene, hvor unge har svært ved at være nøgne sammen, og på strandene, hvor færre soler topløse.

Selv har Torben Larsen ikke noget problem med at gå rundt med det hele dinglende frit.

- Jeg har et ganske afslappet forhold til nøgenhed. Jeg er ikke kun nøgen ved specielle arrangementer som det her. Også i det daglige er jeg nøgen, det generer mig ikke.

Han ville ønske, at flere havde det som ham:

- Mit drømmescenarie er, at alle er nøgne, når de har lyst til det, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere