Plejefirma får skarp kritik efter svigt af 91-årig

Plejevirksomheden Attendo har fået skarp kritik fra øverste myndighed, efter en 91-årig kvinde fra Gribskov døde sidste år.

Hvad, der blot kunne have været en normal skramme, blev til en livsfarlig skade for den nu afdøde 91-årige Agnes Jensen fra Gribskov. 

Plejepersonalet fra virksomheden Attendo havde nemlig ikke holdt øje med et sår, og den 20. maj 2017 måtte Agnes Jensen indlægges på hospitalet, hvor hun døde den efterfølgende dag.

Nu slår en ny afgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed fast, at den 91-årige kvinde ikke modtog tilstrækkelig og relevant behandling, inden hun døde. Det skriver Ugeposten Gribskov. 

"Virkelig ked af forløbet"

Kritikken gør indtryk på Dorte Dahl, der er regionschef hos Attendo.

- Det gør stort indtryk. Lige fra da vi blev opmærksom på de fejl, som vi har lavet hos den ældre dame i Gribskov, har vi beklaget forløbet. Det gjorde vi også i sommer, da sagen kom frem. Vi er virkelig kede af det forløb, og vi er sådan set enige i styrelsens afgørelse, og vi har siden i sommers arbejdet målrettet for at få ændret nogle ting, der skal sikre, at de fejl ikke sker igen, fortæller hun til TV 2 Lorry. 

Afgørelsen tager stilling til, om behandlingen har været i overensstemmelse med "normen for almindelig anerkendt faglig standard".

Efter en gennemgang af forløbet bliver det i afgørelsen konkluderet, at behandlingen har været "under normen". 

Flere sygeplejersker ansat

Gribskov Kommune har udliceret hjemmesygeplejen til den private leverandør Attendo - et samarbejde der blev indledt i 2014. 

Men kommunen har to gange i 2017 valgt at give Attendo et såkaldt "rødt påbud" - senest i oktober efter en revisionsrapport, der blandt andet nævnte en række "væsentlige mangler" i den service, Attendo skal levere. 

Derudover har flere sygeplejersker tidligere stået frem og fortalt, hvordan plejeopgaver, der burde blive løst af sygeplejersker, blev varetaget af personale uden relevant uddannelsesbaggrund.

På det punkt har Attendo strammet op, fortæller Dorte Dahl

- Helt konkret, så har vi ansat flere sygeplejersker, og så har vi delt vores afdelinger i mindre teams, hvor der er en sygeplejerske tilknyttet hvert team, så det er helt tydeligt, hvem der har det sygeplejefaglige ansvar for den enkelte borger, så vi sikrer en tydelig ansvarsfordeling. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere