Pædagoger advares: Vær loyale eller bliv fyret

En ny Facebook-gruppe har fået Gribskov Kommune til at advare pædagoger med fyringer, hvis de ikke husker loyalitetspligten.

Husk loyalitetspligten, når I skriver noget på Facebook - ellers kan det få konsekvenser. Det er essensen af indholdet i et brev til lederne i skoler, dagtilbud og fritidsordninger i Gribskov. Lederne bliver bedt om at indskærpe regler om 'god adfærd' og loyalitetspligten for de ansatte. Afsenderen er ledelsen på Rådhuset i Gribskov. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

'..når først den ansatte har forbrudt sig mod de præcise regler, så tager vi som arbejdsgiver aktion', står der blandt andet i brevet, hvor der også nævnes, at konsekvensen i særlige tilfælde kan være opsigelse.

Skrivelsen er sendt ud, fordi flere ledere og ansatte i kommunen er blevet meldt ind i en nyoprettet facebookgruppe med titlen Forældre i Gribskov. Her debatteres børneområdet.

Det er ikke gavnligt for debatten med en sådan skrivelse, mener Rasmus Willig, sociolog og forsker ved RUC.

- Hvis de frygter sanktioner og måske endda fyring, så kommer det arbejdsgiveren til gode og ikke debatten om konsekvenserne af de politiske beslutninger, siger Rasmus Willig til Frederiksborg Amts Avis.

Han har i flere år har forsket i ansattes ytringsfrihed og oplever et stigende pres på ytringsfriheden.

Direktør i Gribskov Kommune, Steffen Bohni, kan ikke se problemet i at sende retningslinjerne, som er aftalt mellem arbejdsgiver og arbejdstager, ud til de ansatte.

- Man skal tænke sig om og huske, at man kan blive tillagt motiver og holdninger når man bevæger sig ind i det offentlige rum, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

En undersøgelse fra FTF viste i 2012, at 54 procent af medlemmer ansat i den kommunale sektor frygter for repressalier i jobbet, hvis de anvender ytringsfriheden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere