Oversvømmet have: Nu hiver borgere kommunen i retten

I Gribskov ender et årelangt tovtrækkeri om hvem, der har ansvaret for at dræning af vand i retten.

I Gribskov har tre grundejere i årevis haft vand i baghaven. Og de har i lige så mange år været i kamp med Gribskov Kommune. 

quote Hvis vi står i en situation, hvor man har beregnet forkert, og vi har et problem med vand om to år, så kan kommunen sige, i har skrevet under på en aftale

Lars Holdgaard, grundejer 

Nu har Gribskov Kommune foreslået en løsning: Kommunen vil nedgrave såkaldte faskiner - en slags kasser - til opsamling af regnvand. Men samtidig vil kommunen fraskrive sig ansvaret for fremtidige problemer med vand på de pågældende grunde.

Men den aftale køber grundejerne ikke. 

- Hvis vi står i en situation, hvor man har beregnet forkert, og vi har et problem med vand om to år, så kan kommunen sige, i har skrevet under på en aftale, siger grundejer Lars Holdgaard.

I august 2014 frakoblede Gribskov Kommune et dræn på grundene. Det har siden betydet, at grundene har stået under vand i vinterhalvåret, fordi regnvandet ikke kan sive ned i den lerholdige jord.

Begrundelsen for at frakoble drænet i 2014 var, at kloaksystemet ikke var dimensioneret til at tage vandet fra de berørte sommerhusgrunde. Og det på trods af at drænet har været brugt siden 1995 med kommunens accept.

Tre års tovtrækkeri

Grundejerne har foreløbigt brugt 60.000 kroner til sagfører og tre års tovtrækkeri med kommunen for at finde en mindelig løsning, men de har ikke kunnet nå hinanden. 

Et lukket møde den 8. november i Teknisk Udvalg mundede ud i, at formanden, Brian Lyck Jørgensen, Dansk Folkeparti, anbefalede grundejerne at gå med på kommunens mæglingsforslag om at nedgrave faskiner.

- Umiddelbart synes jeg, at det var et fint tilbud, der lå til grundejerne. Men de har så valgt at takke nej til det, og det har de selvfølgelig deres gode ret til, siger Brian Lyck Jørgensen, formand Teknisk Udvalg.

Nu vil grundejerne gå rettens vej og har anlagt en sag mod kommunen. 

20. december indledes første retsmøde. Grundejerne forventer, at der falder dom i februar eller marts måned 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere