Oste-tyve skjulte gigantisk parmesan-lager i sommerhus: Nu er de udvist

Nordsjællands Politi har mistanke om, at østeuropæiske tyvebander transporterer dagligvarer ud af landet for at sælge det videre.

Stakkevis af parmesanost.

Det var en del af deI af et særdeles besynderligt fund, politibetjente fra Nordsjælland i sidste uge gjorde i et sommerhus i Vejby.

Det skriver politikredsen i et opslag på Facebook. 

Nordsjællands Politi blev tirsdag i sidste uge kontaktet af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) med en melding om, at der befandt sig nogle udenlandske mænd i et sommerhus i Vejby, som muligvis var ulovligt. 

quote I stuen i sommerhuset kunne vi se to mænd, der så lidt matte ud over at have fået uventede gæster

Nordsjællands Politi på Facebook

Politikredsen sendte folk op til sommerhuset, hvor der holdt en bil med udenlandske nummerplader parkeret foran. Døren stod åben, men ingen svarede, da der blev banket på.

Artiklen fortsætter efter kortet... 

Sorte sække bugnede

Politiet gik alligevel ind i sommerhuset, da de havde formodning om, at beboernbe sommerhuset var hjemme - men ikke ville tale med ordensmagten. 

“I stuen i sommerhuset kunne vi se to mænd, der så lidt matte ud over at have fået uventede gæster,” skriver politikredsen på Facebook.

De blev placeret i hver deres rum i sommerhuset, så politiet kunne tale med dem om deres besøg. 

“Inden vi nåede så langt i vores samtaler med mændene, kunne vores øjne dog ikke undgå at falde over fire sorte sække fyldt med varer, der umiskendeligt lignede noget, de ikke havde betalt for,” skriver Nordsjællands Politi. 

Parmesan i lange baner

I sækkene fandt politiet stribevis af varer i uåbnet emballage. Der var barberblade, underbukser, nødder, kaffe og så altså voldsomme mængder af ost. 

quote Måske vi skal holde mejerigtig godt øje med udviklingen

Nordsjællands Politi

“Osten var af varianten parmesan, og selvom prisen pr. gram parmesanost da er høj, så er det alligevel ikke en vare, vi endnu har set gøre sit indtog som en eftertragtet handelsvare blandt de kriminelle, men måske vi skal holde mejerigtig godt øje med udviklingen,” lyder det vittigt fra politikredsen på Facebook.

Efterfølgende har de to mænd erkendt at have stjålet varerne fra flere forskellige supermarkeder. De har nu fået en stor bøde og er blevet administrativt udvist i to år. 

Sælger det videre i hjemlandet

Vagtchef ved Nordsjællands Politi, Søren Bjørnestad, siger til TV 2 Lorry, at politikredsen har en generel oplevelse af, at tyvebander står bag organiseret tyveri af varer, der bliver solgt videre i deres hjemland - eksempelvis i Østeuropa.

- De kommer herop og bor i et sommerhus, stjæler varerne og tager dem med hjem for at sælge dem videre. Vi har tidligere stoppet køretøjer med varer på vej ud af landet, siger Søren Bjørnestad.

- Vi har en teori om, at der er nogen i den anden ende, der oplyser, hvad de gerne vil aftage. Tyvene går målrettet efter basisvarer og varer som er let omsættelige, siger Søren Bjørnestad.

Vagtchefen oplyser, at politikredsen også har oplevet, at tyvebanderne har brugt postforsendelser til at sende varerne ud af landet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere