Oplev Tisvildeleje: Historisk badeby med strand, skov og masser af caféliv

Gå på opdagelse i Troldeskoven, tag en dukkert i det klare vand eller spis dig mæt i gourmetmad. Her er en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i Tisvildeleje.

01:47

Tag til Tisvildeleje og få sand mellem tæerne og god mad i maven. Video: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Hvidt sand, klart vand og en eventyrlig skov. Skønne Tisvildeleje har alt, der kan gøre din sommerdag til noget særligt.

Nationalmuseets sejlskib, Bonavista, har sammen med TV 2 Lorry kastet anker ved Tisvildeleje.

Læs også Oplev Gilleleje: Autentisk havnestemning med masser af liv

Her er en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i den historiske badeby.

Strandtur og gourmetmad

Hvis du er en ægte vandhund eller en sand solbader, vil Tisvildeleje med sikkerhed falde i din smag. Det klare vand og det fine, hvide sand lægger op til en lang dag på Tisvildeleje Strand, hvor alle aldersgrupper kan nyde den danske sommer i fulde drag.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

 

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

Se mere

Når din hud trænger til en pause fra den bagende sol, kan du passende gå på opdagelse i Troldeskoven. Skoven ligger lige ved siden af stranden, og her kan du betragte skovens mange finurlige træer.

Du skal dog være opmærksom på flåter, når du har været en tur i skoven.

Læs også Oplev Frederikssund: Vikingeboplads, rigt fugleliv og en hemmelig have

Aftenens måltid kan nydes på en af de mange caféer eller restauranter, der tilbyder alt fra take-away til gourmetmad.

Wieth-Knudsen Observatoriet

Hvis du har en astrolog gemt i maven, kan Tisvildeleje også imødekomme denne interesse. Fjernt fra større byer og gadelygter i udkanten af et sommerhusområde i Tisvildeleje finder du Wieth-Knudsen Observatoriet.

02:22

Fra observatoriet kan man se galakser, der er 50 millioner lysår væk.

Luk video

Observatoriet er opkaldt efter Dr. N.P. Wieth-Knudsen (1909-1993), som byggede det i 1959. I 1999 blev det overdraget til Astronomisk Selskab af Wieth-Knudsens enke, fru Inger Wieth-Knudsen (1914-2004).

Læs også Oplev Roskilde: Kom helt tæt på den skønne natur ved Roskilde Havn

Testobservationer tyder på, at Tisvildelejes vejrforhold er bedre til astronomiske observationer sammenlignet med andre steder i Danmark.

To gange om måneden har observatoriet åbent, hvor der er gratis adgang.