Ny formand om Attendo: Vi arbejder intenst på en løsning

Der arbejdes på en løsning, så borgerne kan føle sig trygge, siger Betina Sølver

Foto: TV 2 Lorry

Den nye formand for det kommende ældre- og omsorgsudvalg i Gribskov udtaler sig nu om den stærkt kritiserede virksomhed Attendo, der står for kommunens hjemmesygepleje. 

Det sker i Ugeposten Gribskov.

Attendo har trukket overskrifter, fordi plejefirmaet har begået alvorlige fejl i behandlingen af den nu afdøde 91-årige Agnes Jensen. 

- Kommunen og Attendo har fejlet big time. Det er jo konklusionen. Agnes Jensen har ikke fået den behandling, som hun skulle have haft. Det er jo forfærdeligt, siger Betina Sølver, der er formand for det kommende omsorgs- og ældreudvalg, til Ugeposten Gribskov.  

Plejepersonalet glemte at holde øje med et sår på den 91-åriges krop, og den 20. maj 2017 blev Agnes Jensen indlagt på hospitalet, hvor hun døde den efterfølgende dag. 

Læs også Sygeplejerske om plejefirma: Jeg kunne ikke stå inde for det

Arbejder på en løsning

Attendo har erkendt at have begået fejl, og en afgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed slog for nylig fast, at Agnes Jensen ikke modtog tilstrækkelig og relevant behandling, inden hun døde. 

Det er en sag, der kommer til at trække spor ind i det byråd og i det kommende ældre- og omsorgsudvalg. Således er Attendo på dagsordenen, når udvalget træder sammen sidst på måneden.

- Vi arbejder intenst på at finde en løsning, der kan sikre, at borgerne kan føle sig trygge i fremtiden, siger Betina Sølver til Ugeposten Gribskov.

Gribskov Kommune har to gange i 2017 valgt at give Attendo et såkaldt "rødt påbud".

Det betyder, at Gribskov Kommune har mulighed for at genoverveje kontrakten med Attendo og eventuelt opsige den. 

 

01:03

Styrelsen for Patientsikkerhed retter skarp kritik af Attendo Foto: TV 2 Lorry

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik