Nu langer viceborgmester ud efter egen forvaltning i sag om udskældt byggeri

Viceborgmester i Gribskov Kommune, Trine Egetved fra Det Konservative Folkeparti, retter nu hård kritik mod kommunens egen forvaltning i sagen om det udskældte Grønnely-byggeri i Gilleleje. Den var ikke gået i det private erhvervsliv, siger hun.

Beboerne i Grønnely Parken i Gilleleje får nu en profileret allieret i kampen mod deres udlejere og Gribskov Kommune.

Ingen ringere end kommunens 1. viceborgmester, Trine Egetved (K), går således nu ind i sagen om det udskældte boligbyggeri, der er blevet kritiseret for at være spækket med fejl, og i en rapport fra Sikkerhedsstyrelsen bliver stemplet som brandfarlig.

- Når man får fornemmelsen, skal man reagere meget hurtigt. Vi kan jo ikke have, at hele møget brænder ned, hvis der bare går ild i en af lejlighederne, siger Trine Egetved til TV 2 Lorry.

Hun siger, at hun første gang stødte på beboernes problemer i august 2021. Herefter sendte hun - dengang som menigt byrådsmedlem - et brev til kommunens forvaltning.

quote Den henvendelse var så klokkeklar, at forvaltningen og det politiske flertal burde have reageret

Trine Egetved (K), viceborgmester i Gribskov Kommune

- Den henvendelse var så klokkeklar, at forvaltningen og det politiske flertal burde have reageret, siger Trine Egetved.

TV 2 Lorry fortalte første gang om det massive byggesjusk, der præger hverdagen for Grønnely Parkens 104 beboere i begyndelsen af januar. Det drejer sig blandt andet om vand, der siver ned gennem loftet, utætte vinduer og ulovlige elinstallationer.

- Der er ikke en eneste bolig, der er sluppet fri for byggesjusk. Det er alt afhængigt af, hvad for en bolig, det er. Om du bor på første sal eller i stuen eller på den ene eller den anden side af vejen i forhold til de fejl, og mangler der er, har beboerformand Peter Bergstrøm tidligere fortalt til TV 2 Lorry. 

Siden da har beboere og brødrene Peder og Kristian Blak, der ejer Grønnely A/S, ligget i åben krig.

Skal ikke leve i slum

Efter en række klager, sender forvaltningen en partshøring til Grønnely i december og giver heri en reaktionsfrist til 1. marts. 

Men det holder slet ikke, mener Trine Egetved.

- Jeg synes, det virker som urimeligt lang tid. Det ville nok ikke gå ude i det private erhvervsliv. Nogle af de ting, der foregår deroppe, er sundhedsskadelige og deciderede brandfarlige. Derfor skal der ageres på det hurtigere, siger Trine Egetved til TV 2 Lorry.

Trine Egetved mener at forvaltningen skulle have handlet hurtigere. Samtidig påpeger hun, at byens politikere, har givet mulighed for lige lovlig mange byggeprojekter på en gang.

Er det ikke fornuftigt nok, at politikerne er interesserede i, at der kommer vækst og borgere til Gribskov?

- Jo, det er bestemt fornuftigt, men man er også nødt til at være sikker på, at det, man byder vores borgere, er i orden. Jeg har i hvert fald ikke lyst til at udvikle Gribskov til at blive mere eller mindre slum, som folk skal bo i. Så selvfølgelig skal vi udvikle, men vi skal jo udvikle i et tempo, hvor vores forvaltning kan følge med,  siger Trine Egetved.

Det har ikke været muligt for TV 2 Lorry at få brødrene Blak i tale til denne artikel. 

Gribskov Kommune har heller ikke ønsket at medvirke i et egentlig interview. Kommunen vil kun svare skriftligt på en mail. Se hvad Centerchef for Teknik og Borgerservice svarer på vores spørgsmål i boksen herunder:


Sådan svarer kommunen