Folkene bag Nationalpark Kongernes Nordsjælland søger nu gode idéer til den første seksårsplan i nationalparkens historie.
Helt konkret skal den kommende plan beskrive, hvordan nationalparken vil udvikle sig over de næste seks år, og her er alle idéer velkomne.
Det er afgørende, at lokale lodsejere, virksomheder, foreninger og ildsjæle er med til at udvikle nationalparken.
Det skriver Nationalpark Kongernes Nordsjælland i en pressemeddelelse.
Nationalparken efterlyser blandt andet idéer, som styrker og formidler områdets natur, landskab og kulturhistorier, eller skaber nye muligheder for friluftsliv, erhverv og turisme.
- Det er afgørende, at lokale lodsejere, virksomheder, foreninger og ildsjæle er med til at udvikle nationalparken. Derfor inviterer vi alle til at komme med deres bud på, hvordan vi laver en helt fantastisk nationalparkplan, der bygger på frivillighed, samarbejde og lokal forankring, siger Carl Bruun, formand for bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
Fakta om nationalparkplanen
Plads til alle forslag
En naturskattejagt for børn på mobilen eller et høsletlaug af frivillige, der med le skaber plads til sjældne orkidéer.
Idéerne kan være mange, og gennem tiden har de andre danske nationalparker modtaget flere hundrede forslag til deres nationalparkplaner.
Derfor ser Nationalpark Kongernes Nordsjælland nu frem til at modtage massevis af gode idéer.
- Nordsjælland er et skønt sted at bo, arbejde eller besøge, og vi forventer, at der vil være mange engagerede mennesker, der har lyst til at være med til at udvikle nationalparken sammen med os. Det er jo dem, der kender området bedst, og derfor dér de gode ideer skal findes, siger Marianne Lund Ujvári, sekretariatschef i Nationalpark Kongernes Nordsjælland
På nationalparkens hjemmeside kan du indsende din idé eller finde inspiration til projekter. Fristen for indsendelsen af idéer er den 28. april 2019.
Desuden inviterer nationalparken alle interesserede borgere til at dukke op til et informationsmøde, som bliver holdt de tre følgende datoer:
Tirsdag den 26. februar 2019 klokken 19-21 på Esrum Møllegård, Klostergade 12, 3230 Græsted.
Mandag den 4. marts 2019 klokken 19-21 på Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, 3050 Humlebæk.
Torsdag den 21. marts 2019 klokken 19-21 i Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk.