Nordsjælland: Staten tvinges til kystsikring

Staten kan komme til at betale en stor del af den fremtidige kystsikring af Nordkysten

Staten tvinges nu til at finansiere kystbeskyttelse i Nordsjælland. Det skyldes en ny model for sikring af hele Nordkysten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi kan tvinge staten i forhold til den nuværende lovgivning om kystbeskyttelse, paragraf 1, hvorefter lodsejere i første række er pligtige til at betale, siger den socialdemokratiske formand for teknisk udvalg i Gribskov Kommune Bo Jul Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Naturstyrelsen, det vil sige staten, ejer store arealer langs kysten i Nordsjælland. Det drejer sig blandt andet kyststrækningen fra P-pladsen i Tisvildeleje mod Liseleje og Hornbæk Plantage.

Men kystkommunernes forsøg på at få staten til at medfinansiere kystsikring er hidtil slået fejl.

Kommunerne Helsingør, Halsnæs og Gribskov blev i 2014 enige om et kystsikringsprojekt og en model for finansiering er nu klar. Det er hele Nordkysten, der skal sikres.

Med den tværregionale plan om sikring af hele kysten ser kystkommunerne altså frem til staten som en modvillig medspiller.

Naturstyrelsen har over for kommunerne argumenteret, at man ikke ønsker at beskytte naturen mod naturen og derfor siger nej til kystbeskyttelse.

- Men vi må se på det, når det kommer, siger statsskovrider Jens Bjerregård Christensen til Frederiksborg Amts Avis og fortsætter:

- Umiddelbart har vi ikke nogen penge. Vores tilgang har været, at kystsikring ikke skal ske ved statslige naturarealer, for det har vi ikke gavn af. For eksempel på den otte kilometer strækning fra Tisvilde til Liseleje - der har det været vores udgangspunkt, at den naturlige dynamik skal råde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik