Naboskole har også droppet jul i kirken

Det skabte heftig debat, at Gribskolen i Græsted i år aflyste julegudstjenesten. Men naboskolen nær Gilleleje har ikke besøgt kirken i flere år.

På Søborg Privatskole har de cirka 300 børn pyntet op til jul med hjerter og andet pynt, men skolens ledelse siger nej tak til en invitation fra Søborg Kirke om at holde juleafslutning der.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det har de nu gjort i mindst otte år. Beslutningen er truffet i skolens bestyrelse, som udelukkende består af forældre. Og den har ingen forbindelse med den beslutning, som nu er truffet på Gribskolen i Græsted om ikke at ville gå i kirke på sidste skoledag inden jul, understreger man. 

Forældrene må selv opdrage og forkynde

- Det står i vores vedtægter, at vi er uafhængig af religiøse og politiske retninger. På det grundlag har vi truffet den beslutning, at skolen og kirken skal være adskilt. Der har siden den beslutning ikke været fremsat ønske fra hverken børn eller forældre om, at vi skal holde en del af juleafslutningen i kirken, siger skoleleder Lars Willers.

- Som fri og uafhængig grundskole tager vi vores opgave alvorlig. Vi forsøger at uddanne vores børn til at blive demokratiske borgere i et land med trosfrihed, hvor man omgives af mennesker fra mange kulturer og med mange forskellige trosretninger. Hvis forældrene ønsker, at der i denne opdragelse også skal ske en forkyndelse, er det noget, de selv bør arrangere i børnenes fritid, siger Lars Willers.

Kirke håber, man ombestemmer sig

Søborg Kirke menighedsråd kunne godt tænke sig, at den lokale skole også ville benytte den lokale kirke til juleafslutning.

Ind til videre har man taget beslutningen til efterretning, men i år tilbyder kirken fredag eftermiddag efter skoletid en gudstjeneste for alle i Søborg.

- Det er en prøveballon, der skal vise, om der er interesse for prøve noget nyt, siger menighedsrådsformand Torben Jensen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere