Musikfestival uddeler historisk højt overskud

Det er det højeste beløb, der er lavet ved et event i Gribskov Kommune.

Stemningsfoto fra Musik i Lejet i Tisvildeleje i 2017. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Den populære sommerfestival Musik i Lejet kan annoncere et rekordhøjt overskud i festivalens historie.

Med én million kroner har man fordoblet overskuddet fra sidste år. Det skriver Musik i Lejet i en pressemeddelelse.

Men pengene ryger ikke bare i banken. De uddeles til støtte for kultur, børn & unge og idrætsarbejde i Gribskov Kommune, hvor festivalen har hjemme. Og det er den største uddeling, der nogensinde er genereret fra et event i den nordsjællandske kommune.

Læs også Eftertragtet musikfestival udsolgt på rekordtid

Men dette er langt fra en tilfældighed, lyder det fra Musik i Lejets bestyrelsesformand, Peter Maarbjerg.

- Frivillig-engagementet og en dygtigt udført festival udmønter sig ikke alene i at skabe sommerminder for livet ved tre dages festival, men også i en substantiel og kommunal-historisk stor støtte til det lokale foreningsliv.

- Et foreningsliv, der bringer inspiration, læring og udvikling til børn & unge, kultur og idræt hos kommunens foreninger. Det er vi vildt stolte af, siger Peter Maarbjerg i pressemeddelelsen.

Som noget nyt i år uddeler Musik i Lejet 3 x 100.000 kroner til særligt udvalgte projekter i Gribskov Kommune. Disse projekter er endnu ikke annonceret, men festivalen oplyser, at de afholder et stort uddelings-arrangement i Tisvilde i forbindelse med overrækkelsen af de i alt 300.000 kroner.

Styrket sponsorarbejde

Musik i Lejet præsterede i 2019 at programsætte den engelske elektro-duo Disclousure på plakaten. De engelske brødre har tidligere også spillet på Roskilde Festivalens Orange scene.

Samtidig var over 2.000 frivillige og 150 helårsfrivillige med til at skabe, afvikle og pakke festivalen sammen.

Læs også Billetsalg til festival udløste kæmpekø i Tisvildeleje

Men ud over det enorme engagement hos Musik i Lejets frivillige, så har samarbejdet med firmaet Good Boys Agency haft en stor effekt på årets uddeling.

- I løbet af året er de lykkedes med at styrke vores sponsorarbejde og skabe bedre leverandøraftaler, hvilket helt bestemt har bidraget godt til det øgede overskud fra festivalen, siger Peter Maarbjerg. 

Fra den 20. marts frem til den 20. april kan foreninger beliggende i Gribskov Kommune ansøge til projekter, der er i overensstemmelse med Musik i Lejets vedtægter og uddelingsformål, som er at yde økonomisk støtte til idrætsarbejde, børn og unge og kultur i Gribskov Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?