Musik i Lejet: Rekordstort overskud deles med lokale

Den lille fisker-festival, som fik vokseværk, bliver ved med at slå rekorder. Lokale foreninger har i disse dage mulighed for at få del i overskuddet.

For enden af hovedgaden i det lille fiskerleje Tisvildeleje, finder man nu for 9. sommer i træk i uge 29 en større mængde glade mennesker, der kommer til stedet for at bade, drikke alkohol og nyde musikken ved klitterne og stranden. 

Festivallen er stiftet af brødrene Kristian og Andreas Grauengaard, der efter eget udsagn ville give noget tilbage til deres barndomsby. 

Og hvad, der startede som et lille ydmygt arrangement, er vokset til en kæmpe begivenhed, som samler nordsjællændere og københavnere i tusindvis. 

Sidste år besøgte mere end 10.000 mennesker den lille flække, og overskudet slog rekord. 

Det skriver Lokalavisen.dk. 

I 2015 mødte festivallen kritik fra en nabo og Tisvildelejeforeningen. Man brokkede sig over, at gæster tissede op af sommerhuset, stjal havemøbler og badede nøgne på stranden. Både kommune, politi og øvrige myndigheder har dog holdt hånden under festivallen. 
I 2015 mødte festivallen kritik fra en nabo og Tisvildelejeforeningen. Man brokkede sig over, at gæster tissede op af sommerhuset, stjal havemøbler og badede nøgne på stranden. Både kommune, politi og øvrige myndigheder har dog holdt hånden under festivallen. 
Foto: Betina Garcia - Scanpix

Det nyligt offentliggjorte regnskab viser et plus på hele 282.432 kroner, og pengene skal komme de lokale idrætsforeninger til gode. 

- Vi er rigtige glade for at lave større overskud, men for os handler det mere om, at vi nu kan give endnu mere tilbage til de frivillige. De hjælper meget på selve festivalen og bærer derfor også en stor del af fortjenesten for overskuddet. Nu kan vi betale lidt tilbage til idræts- og kulturlivet i Gribskov. Det er vi meget stolte af, fortæller Andreas Grauengaard til Lokalavisen. 

Festivallen havde da også hele 1500 frivillige sidste år, som knoklede for at opsætte træscener, madboder og øltelte - og ikke mindst rydde op igen. 

Og der er ikke noget, som tyder på, at succesen stopper foreløbigt. I år er festivallen allerede udsolgt. Early-Bird billetterne blev revet væk på 10 minutter, og samtlige dagsbilletter, campingpakken og partout er også revet væk. 

På programmet er blandt andet bands som Mew, Folkeklubben og WhoMadeWho. Derudover spiller Karl William, norske Astrid S og Lord Siva. 

Som noget nyt bliver overskuddet i år ikke uddelt ved en uddelingsfest - i stedet besøger Musik i Lejet de forskellige foreninger, som har søgt om et tilskud. Man kan ansøge arrangørerne om penge fra nu og indtil 18. maj. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere