Musik i Lejet præsenterer de første otte navne

Den hurtigtvoksende musikfestival i Tisvildeleje, Musik i Lejet, har i dag offentliggjort de første otte navne til sommerens jubilæum-festival.

Siden sommer-festivalen Musik i Lejet d. 1. december meldte udsolgt efter bare få minutter, er det nu tid til at få den første bid af, hvad festivalgæsterne kan vente sig d. 19. - 21. juli.

Den første offentliggørelse rummer otte navne, der vidner om et større internationalt fokus, samt det bedste fra den danske scene. Det skriver festivalen selv i en pressemeddelse.

Med internationalt hypede navne som Jungle (UK) og J Hus (UK) forkæles den kyndige musiklytter, og med C.V. Jørgensen hyldes den danske sangskat.

Det første hovednavn på plakaten er den hypede London-baserede Jungle, som leverer en solid funkfest til deres publikum.

C.V. Jørgensen gør også comeback til musikfestivalen. Her ses han på Roskilde Festival i 2010. 
C.V. Jørgensen gør også comeback til musikfestivalen. Her ses han på Roskilde Festival i 2010. 
Foto: Klavs Bo Christensen / ROCKPHOTO

Der bliver åbnet for den helt tunge danske arv, når C.V. Jørgensen spiller ved strandkanten efter otte års pause fra livescenen. En koncert, der helt sikkert vil tiltrække mange mennesker på årets musikfestival.

Flere andre danske navne har også fundet vej til plakaten. Vinderne for årets lytterhit ved  P3-Guld-fest, Scarlet Pleasure, byder på fængende R&B og funky bas, og den kun 18-årige sjælfulde sanger Maximillian giver Lejet et frisk pust af moderne og veldrejet pop.

Analogik er også blandt dagens offentliggørelser, som garanteret vil byde på finurlig musikalsk underholdning.

Blandt de internationale navne finder man også australske Hayden James, der fyrer op for storhittende elektroniske beats.

Anmelderroste J Hus (UK) indtager scenen med en sammensmeltning af vestafrikansk popmusik, amerikansk trap og britisk grime.

Derudover får Norge igen i år sit indtog på Lejet, når den talentfulde sangerinde Dagny gæster sommerbyen med energisk folk-pop.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere