Multihandicappet kvinde skåret i pleje: Nu blander borgmester sig

Gribskovs borgmester melder sig nu ind i debatten om den multihandicappede Tine Stig Bang, der snart får 5,5 timer mindre hjælp om dagen.

- Jeg har det rigtig dårligt. Jeg er meget, meget ked af det. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, siger Tine Stig Bang. Foto: TV 2 Lorry

Anders Gerner Frost, Nytgribskov, er borgmester i Gribskov. Han mener, at kommunen følger loven. Foto: David Leth Williams / scanpix

Tine Stig Bang fra Gribskov er multihandicappet, hjerneskadet og blind.

De seneste ni år har hun hver dag fået hjælp seksten timer i døgnet - fra klokken syv om morgen til 23 om aftenen.

Men fra den 1. juni har Gribskov Kommune besluttet at skære 5,5 time af hendes daglige hjælp. Det betyder, at hun fremover ikke vil kunne komme på toilettet eller få noget at drikke og spise i det tidsrum. 

TV 2 Lorry fortalte historien om Tine Stig Bang fredag - og siden har flere folketingspolitikere fra Socialudvalget kritiseret Gribskov Kommune, der indtil nu har forklaret sig med, at man blot følger loven og en ny princip-afgørelse på området.

Gribskovs borgmester, Anders Gerner Frost, NytGribskov, fortæller nu om sit syn på sagen: 

Læs også Multihandicappet kvinde skåret i hjemmepleje: Politikere forargede

Læs borgmesterens forklaring her:

Hvordan forholder du dig til den kritik, som medlemmer af Socialudvalget retter mod din kommune?


- Jeg er glad for, at folketingspolitikerne følger med i, hvad der sker herude i virkeligheden. Kommunerne er virkeligheden. Når man laver loven om, så skal vi som kommune handle på det.


Hvad tænker du om, at medlemmer af Socialudvalget i Folketinget sætter spørgsmålstegn ved, om I i Gribskov har tolket de nye afgørelser og loven korrekt?


- Bliver lovgivningen tolket forkert, så er det klart, at vi retter til. Men det kan også godt være, at man på Christiansborg finder ud af, at det her ikke var intentionen med lovgivningen, og så retter vi også til. Har forvaltningen lavet fejl i sit skøn, så vil Ankestyrelsen naturligvis sige til Gribskov Kommune, at det er forkert. 


Hvis I har tolket loven korrekt, har I så mulighed for at give den her kvinde mere hjælp, end I egentlig er forpligtet til?


- Jeg går ikke ind i enkeltsager. Jeg ved, at den bliver behandlet, og jeg håber, at man finder den bedste løsning. Grundlæggende har jeg den forventning, at forvaltningen ser individuelt på alle borgere og ser på, hvordan man finder de bedste løsninger for de borgere, der har de her behov. 

Sagen vil i den nærmeste fremtid lande på socialminister Mai Mercados, Kons., bord. Hun  skal så forholde sig til, om Gribskov Kommune tolker princip-afgørelsen korrekt.

Den multihandicappede kvinde, Tine Stig Bang, har desuden sendt afgørelsen videre til Ankestyrelsen.

Sidste år omgjorde Ankestyrelsen 55 procent af alle sager rejst mod Gribskov Kommune.

 Se hele Tine Stig Bangs historie her:

03:03

Det er en Landsretsdom, som nu får konsekvenser for plejekrævende borgere i Gribskov.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik