Multihandicappet kvinde skåret i hjemmepleje: Politikere forargede

Sagen om den multihandicappede Tine Stig Bang fra Gribskov, der er blevet skåret i hjemmepleje, lander nu på socialministerens bord.

Det vækker forargelse på blandt politikere på Christiansborg, efter TV 2 Lorry i fredags kunne fortælle om Tine Stig Bang fra Gribskov.

quote Det er en grotesk sag.

Laura Lindahl, LA

Selvom hun er multihandicappet, hjerneskadet og blind, så har Gribskov Kommune besluttet at skære 5,5 time af hendes daglige hjælp. Det betyder, at hun i dette tidsrum fremover ikke vil kunne komme på toilettet eller få noget at drikke og spise.

- Det er en grotesk sag. Det, der er er meningen med et velfærdssamfund, er et sikkerhedsnet for dem, der har brug for hjælp. Dem svigter man i dette tilfælde siger, Laura Lindahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance.

quote Det er desværre en tendens vi ser.

Trine Torp, SF

- Det er desværre en tendens vi ser. Kommunerne er presset økonomisk og gennemgår alle deres handicapsager for at se, hvor de kan spare, siger Trine Torp, folketingsmedlem for SF.

Gribskov Kommune forklarer, at man blot følger loven i afgørelsen mod Tine Stig Bang på baggrund af en tidligere afgørelse. 

- Det er, fordi der er kommet nye principafgørelser på det her område. Og der er også faldet en Landsretsdom, siger Hannah Levy, der er fagchef i Center for Social og Sundhed i Gribskov Kommune.

Kommunen henviser til en snart tre år gammel afgørelse i Vestre Landsret og efterfølgende principafgørelser fra Ankestyrelsen. Her slås det fast, at servicelovens § 95 alene kan bevilge hjælp til opgaver som personlig pleje og praktiske opgaver - men ikke til overvågning. 

Denne afgørelse agter Trine Torp fra SF nu at forholde til socialminister Mai Mercado omkring afgørelsen i sagen om Tine Stig Bang.

- Jeg vil gerne spørge ministeren om det er rigtigt tolket, at man kan bruge denne principafgørelse til denne typer sager, siger SF-Folketingsmedlemmet.

Tine Stig Bang har nu sendt sagen videre til Ankestyrelsen. Sidste år omgjorde Ankestyrelsen 55 procent af alle sager rejst mod Gribskov Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere