Måske hjælp på vej til fiskere i Gilleleje

Fiskerne i Gilleleje frygter for deres fremtid efter en Højesteretsdom, men nu er der muligvis hjælp på vej fra Christiansborg.

Fiskerne i Gilleleje tabte i går ved Højesteret. Det var ulovligt fiskeri, da tre fiskere bevægede sig ind i et særligt område i Kattegat på jagt efter jomfruhummere.

Sagen er bare den, at de forbudte jomfruhummere kun er forbudt fangst for de danske fiskere. De tyske fiskere må gerne fange jomfruhummere i det område, som er lukket for fiskerne i Gilleleje.

Uretfærdig fangst

Den aftale, som Danmark og Sverige har indgået for at beskytte torskebestanden, skal de danske fiskere rette sig efter. Men aftalen omfatter ikke tyskerne, som gerne må fiske i området. Bagefter kan de lande fangsten direkte på havnen i Gilleleje og sælge den på fiskeauktionen i byen, mens Gillelejefiskerne bare kan se på. 

 

Det er uretfærdigt og en ommer, lyder det fra fiskerne i Gilleleje.

Christiansborg lytter

 Nu vil fiskerne have adgang til de lukkede område på lige fod med tyske fiskere, og der kan være hjælp på vej fra Christiansborg.
 
Politikerne er ved at være klar til, åbne fiskeriområdet ud for Gilleleje Havn. Både Socialdemokratene, De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre er parat til at genåbne forhandlingerne, det siger de i dag til TV 2 Lorry.

 - Aftalen er lavet mellem Danmark og Sverige, men det er jo ikke hensigtsmæssigt, at det er det her lille område, hvor kun tyskerne kan fiske. Derfor ønsker vi fra regeringens side at tage kontakt til svenskerne for at se, om vi kan forhandle en åbning på plads med god biologisk rådgivning, siger Thomas Danielsen, der er fiskeriordfører for Venstre til TV 2 Lorry. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere