Massiv mågeplage på populær havn – stjæler restaurantgæsters mad

Gæsterne på Gilleleje Havn kan ikke spise deres mad i fred, da sultne måger hapser maden.

Mågen prøvede at hapse en gæsts mad. Foto: Privatfoto / Jesper Poulsen

På Gilleleje Havn i Nordsjælland kan de spisende gæster ikke altid få lov til at have deres mad for sig selv. Der er nemlig ubudne gæster, der også vil smage et stykke fiskefilet med remoulade eller en velassorteret salat.

En lignende situation havde nær udspillet sig for Jesper Poulsen og hans datter. De havde købt en fiskefilet hver, som de skulle til at nyde. Og lige da Jesper Poulsen ville forevige dagens frokostmenu for at lægge det op på Facebook, kom en stor måge flyvende direkte mod måltidet.

Læs også Restaurant vil manipulere din abehjerne med kram og fuglefløjt

- Da jeg havde taget kameraet op, satte mågen sig og prøvede at tage noget af min mad. Men den nåede heldigvis ikke at spise noget, da min datter viftede den væk, fortæller han til TV 2 Lorry.

Et stort problem

Jesper Poulsen og hans datters måltid slap helskindet fra episoden, og de kunne efterfølgende nyde deres mad i solskinnet, men mågens sult gik ikke ubemærket hen. Andre omkring dem havde set episoden og fortalte, at sådan en oplevelse ikke var enkeltstående.

Mågerne kommer nemlig ofte flyvende for at hapse folks mad. Det er blevet et stort problem ifølge ejeren af Adamsens Deli, som er den fiskebar, Jesper Poulsen og hans datter havde fået mad fra.

Læs også Kok serverer mad på to hjul: ”Maden smager bare bedre i naturen”

Hos Adamsens Deli strømmer der dagligt gæster til om sommeren for at nyde et måltid fra deres biks på havnen i Gilleleje. Gæsterne får dog ikke altid lov til at spise deres mad i fred.

- De flyver lige hurtigt ned og tager maden, når de enten går med den eller er i gang med at spise, fortæller ejer Dan Adamsen til TV 2 Lorry.

De sultne måger skyldes blandt andet, at sildefabrikken i Gilleleje er lukket permanent. Her plejede mågerne at få mad fra, og det tog ofte brodden af problemet.

Nu har mågerne i stedet søgt mod Adamsens Deli og deres gæster, og her kæmper fiskebaren en håbløs kamp.

- Vi kan ikke gøre noget. Vi har prøvet at sætte store parasoller op, så de bliver skræmt og ikke tør flyve under dem. Men de steder, der ikke er parasoller, kommer de flyvende, siger Dan Adamsen.

Læs også Eventyrerens tips til mad og drikke på tur i naturen

- Det er charmen ved det

Selvom ejeren erkender, at det er et stort problem, er han også lidt splittet omkring situationen. Han påtager sig dog ansvaret for de sultne måger.

- Det er jo også lidt charmen ved det at være på havnen, men vi skal ikke have overtal af mågerne. Hvis folk har haft et mågeangreb, så får de en ny ret. Det er jo vores 'husdyr', siger han.

Jesper Poulsens oplevelse med mågen har ikke skræmt ham eller hans datter fra at komme tilbage til havnen for at spise en fiskefilet.

- Det er så hyggeligt at sidde deroppe. Det med mågerne må man tage med. Det er det sjove ved at være der, afslutter han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik