Lotte fulgte kagedrøm - nu bager hun gæsternes favoritter

Vafler kan man altid købe, men ellers veksler kageudvalget efter sæson, og kundernes ønsker hos Salekildens Kaffe & Kage.

Lotte Rosenkrantz og hendes mand kastede alt op i luften. De lavede en ønskeliste med de ting, de gik og drømte om at lave. 

- Et bed & breakfast, at flytte til en skibakke i Østrig og lave et eller andet der eller sådan noget som det her, en café, siger Lotte Rosenkrantz og kigger op fra de vaniljekranse, som hun er ved at forme og lægge på bagepladen. 

De flyttede fra Allerød og købte det stråtækte, gule hus i den lille landsby Valby ved Helsinge.

Det tog en del tid og arbejde, før alle ansøgninger var godkendt, og de kunne åbne Salekildens Kaffe & Kage i 2018.

quote De lavede en ønskeliste med de ting, de gik og drømte om at lave.


I dag bager og serverer Lotte Rosenkrantz et væld af kager til sommerhusgæster fra eksempelvis Rågeleje, der ligger kort derfra, eller andre der har hørt rygtet om det hyggelige traktørsted. 

- Der kommer sommerhusgæster, der kommer folk inde fra Helsinge, og der kommer folk inde fra København - og det er jo stort, smiler Lotte Rosenkrantz. 

Lotte Rosenkrantz kalder det et traktørsted for at signalere, at hun kun har åbent en gang i mellem.  Café og køkken ligger i den ene ende af huset, mens familien bor i den anden.
Lotte Rosenkrantz kalder det et traktørsted for at signalere, at hun kun har åbent en gang i mellem. Café og køkken ligger i den ene ende af huset, mens familien bor i den anden.
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Lorry

Ønskekager

Om sommeren er haven fyldt med borde, stole og kageglade gæster. Når det regner eller er koldt, er det inde i stuen, man sidder om bordene med de broderede duge. 

Møbler og service har hun samlet mange forskellige steder fra. Især har folk fra landsbyen været søde til at forære hende arvestellet, som ikke bliver brugt, eller det fine bord som de ikke længere har brug for. 

quote - Hvis jeg råber ind ved siden af, kommer min mand og tager opvasken

Lotte Rosenkrantz

Folk i nabolaget hjælper også på travle dage, hvor ekstra mange har lagt vejen forbi det gule hus. 

- Hvis lokummet brænder en eller anden sommerdag, har jeg jo nogle stykker, jeg kan ringe til og sige: Kom og hjælp!

- Og hvis jeg råber ind ved siden af, kommer min mand og tager opvasken.

Men det er måske heller ikke så tosset at være nabo til kagestedet.

- For nogle gange får jeg jo lidt til overs, griner Lotte Rosenkrantz.

Udvalgte weekender 

Det er langt fra alle dage, der er åbent hos Salekildens Kaffe & Kage, men her inden jul holder hun åbent i adventsweekenderne.  

- Mine kager varierer jo, nogle gange er det, hvad folk ønsker. Eksempelvis har jeg Jytte fra Frederiksværk, hun kommer her den sidste weekend inden jul, og hun elsker citrontærte, så der laver jeg helt sikkert citrontærte, siger Lotte Rosenkrantz. 

quote Der er altid vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lotte Rosenkrantz

Men selvom sortimentet skifter fra gang til gang, er der en ting, man altid kan købe - nemlig Lotte Rosenkrantz egen favorit, vaflerne. 

Vaflerne har også reddet hende flere gange, hvor der har været så mange kagesultne gæster, at de andre kager er blevet udsolgt. Så er det altid muligt at slå en hurtig dej sammen til en omgang vafler. 

- Der er altid vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj, siger Lotte Rosenkrantz og peger hen på de to vaffeljern, der står klar på køkkenøen.  

Vi har besøgt Salekildens Kaffe & Kage i programmet OPLEV. Det kan du se herunder.