Lig i Tisvilde: Tandsæt kan hjælpe med at opklare mysteriet

Politiet overvejer at offentliggøre et billede af den afdøde mand, hvis lig mandag blev ved Tisvilde.

Nordsjællands Politi har endnu ikke haft succes med at fastslå identiteten på den døde mand, som mandag blev fundet i vandet ud for Tisvilde Strand.

Mandens lig obduceres onsdag, og efterforskningsleder Henrik Gunst håber, at den døde mands tandsæt kan hjælpe politiet på rette spor.

- Man bruger forskellige former for fyldninger i de europæiske lande. Vi håber, at tandsættet kan hjælpe os med at finde ud af, i hvilken retning vi skal søge, siger Henrik Gunst til TV 2 Lorry. 

Af samme grund er der også en tandlæge til stede ved obduktionen. 

Hvis obduktionen ikke hjælper politiet videre i efterforskningen, vil Nordsjællands Politi blandt andet involvere Interpol, der arbejder med forbrydelser, som går på tværs af landegrænser.

Politiet overvejer også at offentliggøre et billede af den afdøde mand, hvis lig formentlig havde ligget i vandet i mellem tre og syv dage, inden det blev fundet. 

- Det er klart, at det gør noget ved kroppen, at han har ligget i vandet, men han er forholdsvis pæn i ansigtet. Hvis vi offentliggør et bilede er det med henblik på at finde hans pårørende, fordi alle andre muligheder er udtømte, siger Henrik Gunst til TV 2 Lorry. 

Han fortæller, at politiet har modtaget nogle henvendelser fra offentligheden, men at disse henvendelser ikke har bragt politiet videre i sagen.   

Manden var kun iført underbukser, da han blev fundet i vandet ved Tisvildeleje. Om hans liv var bundet et sjippetov med to vægte af hver 7,5 kilo, og politiet efterforsker sagen som et mistænkeligt dødsfald.

Politiet ved endnu ikke, hvordan manden er endt i havvandet. 

- Der kan være to muligheder. Han kan have gjort det selv, eller han kan have fået hjælp, konstaterer Henrik Gunst.  

Politiet vurderer den afdøde mand til at være mellem 30 og 45 år gammel.  

Nordsjællands Politi vil fortsat gerne høre fra folk, der mener at kunne hjælpe med at opklare mandens identitet.

Politiet kan kontaktes på 114.