Lærerformand om inklusion: Vold er en del af hverdagen

11-årige Lukas er et af inklusionens ofre, mener mor. Elever der slår er hverdag, lyder det fra lokal lærerformand.

02:24

Den lokale lærerforeningsformand retter i dag en skarp kritik af Gribskov Kommune

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Katrine Buchholt Lüch kæmper lige nu for at få flyttet sin 11-årige søn Lukas fra Gilbjergskolen i Gilleleje. Lukas kæmper nemlig med social funktionsforstyrrelse - en diagnose, der gør, at han pludselig reagerer meget voldsomt.

Det er blandt andet kommet til udtryk ved, at Lukas har slået en anden dreng i hovedet i skolen.

Men Gribskov Kommune har valgt, at Lukas skal inkluderes i folkeskolen - på trods af, at det er mod familiens ønske.

Sagen overrasker ikke den formanden for Gribskov Lærerkreds, Allan Nielsen. Han fortæller, at elever, der slår og sparker både lærere og andre elever, er hverdagskost som følge af den udbredte inklusion.

- Der er flere og flere børn, der sparker, river eller på anden måde er udadreagerende overfor de voksne. Det er blevet en del af hverdagen, fordi vi arbejder med inklusion. Det er blevet en del af hverdagen på den måde, at det nu er forventeligt at blive skubbet til, at blive talt grimt til og måske blive sparket og slået af børnene, siger Allan Nielsen til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Sådan var det ikke for 10 eller 20 år siden, og det handler ene og alene om, at inklusion er blevet en del af hverdagen, og ressourcen til at arbejde med inklusion, den er der ikke.  

Se mere i afspilleren ovenfor.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik