Kvinder med flygtningebaggrund lærer at redde liv

Tolv kvinder med flygtningebaggrund får gratis førstehjælpskursus. Et kursus som ikke kun skal lære dem at redde liv, men også har fokus på integration.

Aflåst sideleje, hjertestarter og mund-til-mund. De øvelser kender de fleste til, som har deltaget i et førstehjælpskursus. 

I dag er tolv kvinder med flygtningebaggrund fra Gribskov Kommune blevet inviteret til at lære mere om, hvordan man redder liv, hvis uheldet pludselig skulle opstå. Det oplyser Frederiksborg Brand & Redning i en pressemeddelelse. 

- Jeg tilmeldte mig, fordi jeg først og fremmest tænkte på min familie, da jeg gerne vil hjælpe dem, hvis der skulle ske noget. Og bagefter vil jeg gerne kunne hjælpe i mit lokalområde, hvis der skulle ske noget med nogen. Jeg glæder mig til at lære førstehjælp, jeg har læst om det, men aldrig prøvet det i praksis, siger Abeer, som er én af de tolv deltagere.

Projektet er et samarbejde mellem Frederiksborg Brand & Redning og Frivilligcenter Helsinge. Frederiksborg Brand og Redning ønsker med projektet at være med til at fremme integrationen.

- Vi mener, det er vigtigt at byde vores nytilkomne borgere velkommen og give dem værktøjer til at blive en del af fællesskabet. Det mener vi blandt andet kan opnås ved at give dem gratis førstehjælpskursus, så de bliver uddannet i at redde liv, siger specialkonsulent i FBBR, Muneeza Rosendahl. 

Fokus på det danske sprog

Kvinderne lærer ikke kun, hvordan de skal udøve førstehjælp. På kurset er der nemlig også fokus på det danske sprog, som skal være med til at hjælpe dem bedre på vej i det danske samfund.

- De opnår selvtillid og nye sprogkundskaber ved at deltage, hvilket vi i Frivilligcenter Helsinge støtter op om, siger Sandra Kruse, projektmedarbejder. 

Og kvinderne virker klar til at kaste sig ud i både i førstehjælpsøvelser og i danske svære sætningskonstruktioner 

- Jeg vil gerne have ny viden om førstehjælp og jeg vil gerne kunne hjælpe, hvis der sker noget. Jeg vil udvikle mit danske sprog og blive færdig med kurset, så jeg ved og kan alt om førstehjælp, siger en af de kvindelige deltagere.

Kurset finder sted over tre fredage fra kl. 17-19. I dag er anden gang, hvor kvinderne skal lære videre på førstehjælpskurset. 

12 kvinder, der er flygtet til Danmark, er i gang med at lære førstehjælp. Både for at kunne redde andres liv, men også for at forbedre deres eget

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere