Kvinde ville redde hund fra varm bil - fik knytnæve i ansigtet

Ejeren af en hund reagerede med vold, da en kvinde ville hjælpe hans hund.

Nordsjællands Politi søger en mand, der reagerede med vold, da en kvinde påtalte at han havde efterladt sin hund i den varme bil. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Mens sommervarmen banker løs, så kan parkerede biler udvikle sig til dødsfælder, hvis man efterlader hunden i dem. 

En 64-årig kvinde fra Fredensborg kom tirsdag eftermiddag i klammeri med en mand, der nu efterlyses, efter at hun forsøgte at redde hans hund.

På Museumsvej i Dronningmølle stødte kvinden kort før 15.30 tirsdag på den parkerede bil og opdagede, at der sad en hund inde i bilen. Efter hendes mening hev hunden efter vejret og manglede vand. Det lykkedes hende at åbne bagklappen for at skaffe luft til hunden.

Kort efter dukkede en mand op, som over for kvinden bekræftede, at han var hundens ejer, og at det var ham, der havde parkeret bilen. 

Ifølge døgnrapporten fra Nordsjællands Politi svarede kvinden, at manden ikke kunne tillade sig at efterlade en hund i den varme bil, og det fik manden til at gå truende hen imod hende, hvor han slog hende i ansigtet med knyttet hånd.

Manden beskrives som 55 til 60 år, 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning, hvid i huden og med gråt, mellemlangt hår. Han talte dansk og var klædt i blå T-shirt, cowboyshorts og kondisko.

Politiet har bilens registreringsnummer og skal nu fastlægge, om bilens ejer er identisk med den efterlyste mand. Under alle omstændigheder vil de gerne høre fra eventuelle vidner, der kan henvende sig på 114.

Sådan skal du reagere, hvis du ser en varm hund i en bil

Nordsjællands Politi oplyser, at hvis man ser en hund i en varm bil, og hunden virker lidende, så skal man starte med at forsøge at finde ejeren i nærområdet.

 

Hvis ikke det lykkes, kan man ringe 114 og give politiet registreringsnummeret - med det kan de muligvis nå frem til ham eller hende via mobiltelefonen. Men hvis det heller ikke lykkes, så kan man være nødt til at slå en rude i bilen ind, så man kan få hunden ud. I den forbindelse bør man sørge for, at der er vidner, så man lettere kan bevise, at hunden er i livsfare. Man gør det også nemmere, hvis man filmer episoden undervejs.

 

Politiet har også gode råd til hunde- og bilejere: Grundlæggende skal man ikke efterlade hunden i bilen.

 

Men skulle det alligevel være nødvendigt, skal man efterlade bilerne med vinduer, der er delvist rullet ned, så der er gennemtræk. Man skal også huske at parkere i skyggen (og at solen flytter sig). Endelig skal man sørge for, at hunden har vand - og for god ordens skyld efterlade sit mobilnummer i forruden.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik