Kvinde døde af fejl: Her er plejefirmaets andre møgsager

En 91-årig kvinde døde, fordi plejevirksomheden Attendo ikke tjekkede hendes sår. Men det er ikke virksomhedens første møgsag.

En almindelig skramme endte med at blive livsfarlig for en 91-årig kvinde.

Plejepersonalet fra virksomheden Attendo glemte at kigge efter hendes sår. Hun blev indlagt den 20. maj, og døde den efterfølgende dag.

Attendo erkender, at man har begået en fejl i behandlingen af kvinden.

- Vi ser på sagen med stor alvor og er enig i, at vi ikke har gjort det godt nok hos denne borger. Og det beklager vi meget, siger regionschef ved Attendo, Dorte Dahl, til Netavisen Gribskov.

Kommunen har givet plejefirmaet Attendo et såkaldt rødt påbud, hvilket betyder, at man har konstateret en 'væsentlig misligholdelse' af kontrakten. 

Ved en sådan advarsel har plejefirmaet tre dage til at redegøre for, hvordan man vil rette op. Bliver der givet endnu et rødt kort, vil forvaltningen kunne opsige firmaet.

Intet bad i tre uger

Men det er ikke første gang, at Attendo er i mediernes søgelys med negative sager.

Efter tre uanmeldte kontrolbesøg i henholdsvis Gilleleje, Helsinge og Græsted i vinter rapporterede revisionsfirmaet BDO, at der var "en del og/eller væsentlige mangler, som vil kræve en bevidst og målrettet indsats for at kunne afhjælpes", skriver Netavisen Gribskov.

Derudover skrev TV 2 Lorry i februar om 77-årige Birgit Busborg, der måtte vente tre uger på at få et bad. 

Hendes badestol blev dømt ude af Attendos arbejdspladsvurdering, og mens hun ventede på en ny, måtte hun undvære et bad.

- Lige så snart vi ved, at den badestol ikke opfylder de kriterier, der skal til for at beskytte vores medarbejderes rygge, må vi vente på en ny badestol. Men hun er selvfølgelig blevet vasket i den periode, sagde Dorte Dahl fra Attendo til TV 2 Lorry dengang.

I knap tre uger har 77-årige Birgit Busborg fra Gilleleje her måttet undvære et bad. Og mens Birgit Busborg venter og venter, må plejepersonalet vaske hende, så godt de kan, mens hun ligger i sengen.

Måtte besørge i sengen

Derudover fortalte TV 2 Lorry i 2015 om Erik Ptak, der efter en hjerneblødning, mistede førligheden.

Attendo stod for hans pleje, og han måtte vente ni dage med at få et bad, fordi hjemmeplejerne fra plejefirmaet Attendo ikke kunne betjene den lift, som skulle løfte ham ud af sengen i huset i Annisse.

- At skulle skide i sengen. Det er uværdigt, sagde Erik Ptak dengang.

I 2015 modtog kommunen syv klager fra borgere.

- Vi beklager sagen stærkt. Vi gør selvfølgelig vores bedste for, at det ikke sker igen, sagde Attendo dengang i et skriftligt svar om sagen.