Kontrolleret brand i Gribskov stak af

Naturstyrelsen brændte et lille område skovbund af for at fremme naturen. Da de tog hjem, bredte branden sig voldsomt. Dog uden alvorlige skader.

En skovbrand på et areal svarende til fem-seks fodboldbaner buldrede mandag eftermiddag i Gribskov. Den begyndte omkring klokken 15, kort tid efter at Naturstyrelsen havde foretaget en kontrolleret brand i et mindre areal.

Det oplyser Jim Schov Larsen, som er skovfoged hos Naturstyrelsen, til TV 2 Lorry.

- Jeg kommer kørende forbi området omkring klokken 15-15.30. Jeg ser, at der er kraftig røgudvikling og ringer straks 112. Brandvæsenet ankommer til stedet umiddelbart efter og starter slukningsarbejdet, siger Jim Schov Larsen, som er skovfoged i området.

Han var selv med til den kontrollerede brand.    

Naturen har faktisk godt af det

Han fortæller, at formålet med den kontrollerede brand var at brænde skovbunden af, fordi naturen har godt af det. I det større areal - som brændte utilsigtet - er det også kun skovbunden, der er brændt af. Ingen træer eller bygninger er brændt, og hverken mennesker eller dyr er kommet noget til. Ifølge Jim Schov Larsen har branden derfor ikke forvoldt skade.

- Det ser sevlfølgelig voldsomt ud, og der er en del røgudvikling, men der, hvor det er sket, har det ikke ødelagt noget. Faktisk har naturen meget godt af det, siger han til TV 2 Lorry mandag aften.

Ved slukningsarbejdet deltog brandbiler fra Hillerød, Helsinge og Gilleleje, og det fortsatte frem til klokken cirka klokken 21.00. Området er blevet overfløjet med en drone med termisk kamera for at sikre, at branden ikke igen skulle brede sig ukontrolleret. Indtil branden var helt slukket, var der også brandvagt i området, for at branden ikke kunne blusse op igen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere