Konen vraget som spidskandidat: Nu går DF-formand af

Jonna Præst troede, hun skulle være spidskandidat for Dansk Folkeparti i Gribskov. Sådan gik det ikke, og nu tager hendes mand konsekvensen.

Der var ikke lagt op til den store spænding ved opstillingsmødet i Dansk Folkeparti i Gribskov.

Lørdag skulle partimedlemmerne mødes for at sammensætte listen med kandidater til byrådsvalget i november, men idet det var aftalt, at Jonna Præst skulle have førstepladsen, var det nærmest en formssag.

Det troede Jonna Præst og hendes mand, Ole Præst, der er formand for den lokale partiforening, i hvert fald.

Men på mødet meldte byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen sig også som spidskandidat – og det blev han med hele 22 stemmer bag sig. Blot syv stemte på Jonna Præst.

quote Jeg kan ikke køre videre med sådan noget hængende over hovedet. Jeg er politisk død. Det er håbløst

Ole Præst, afgående formand for DF i Gribskov

Tror, der er lavet numre

Det har nu fået Ole Præst til at træde tilbage som formand.

- Uanset hvad jeg siger eller gør fremover, vil jeg blive beskyldt for at forfordele min kone frem for Brian. Jeg kan ikke køre videre med sådan noget hængende over hovedet. Jeg er politisk død. Det er håbløst, siger han til TV 2 Lorry.

Hans tillid til Brian Lyck Jørgensen er væk – og det tager han nu konsekvensen af og sætter også spørgsmålstegn ved afstemningen.

- Jeg tror, der er lavet numre med den afstemning bag om min ryg, men det kan jeg jo ikke bevise, siger han.

Hans hustru, Jonna Præst, der skulle have været spidskandidat, er ”ked af situationen”.  Hun er nu blevet opstillet som nummer to.

- Jeg er ikke vred, men skuffet. For vi havde en klar aftale, Brian og jeg, om at jeg skulle være 1'er og han skulle være 2'er, og så skulle vi skabe det bedste afsæt for ham til den dag jeg ikke kan mere. Den aftale laver han om uden at drøfte det med mig, og laver rævekager i kulissen, bag om min ryg, siger hun til Ugeposten Gribskov.

Ny spidskandidat: Ingen aftaler er brudt

Brian Lyck Jørgensen afviser, at der skulle være så meget som antydningen af et kup over opstillingsmødet.

- Der har været talt mundtligt om, at kandidatudvalget ville komme med en prioriteret liste. Det gjorde man ikke. Det så jeg som et tegn på, at alt var åbent.

Du har ikke brudt en aftale?

- Nej. Men det er en ærgerlig sag, siger han.

Bestyrelsesmedlem Allan Regnarsson er udpeget til at forsøge at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

- Indtil jeg kommer dybere ind i det vil jeg sige, at det tyder på en stor misforståelse og en fejlfortolkning. Men udover det, så kan man jo slet ikke aftale noget som helst om hvem der skal være nummer et eller nummer to på opstillingslisten. Det er jo forsamlingen, der bestemmer, hvem der skal vælges. Den er ikke længere, siger han til TV 2 Lorry.

quote Misforståelser fører til borgerkrige i Mellemøsten, men der er vi slet ikke. Der er heldigvis lidt koldere i Danmark

Allan Regnarsson, bestyrelsesmedlem i DF i Gribskov

Intet kup 

Det er ifølge ham ”fuldstændig vanvittigt” at tale om et kup.

- Det hører ingen steder hjemme. Misforståelser fører til borgerkrige i Mellemøsten, men der er vi slet ikke. Der er heldigvis lidt koldere i Danmark.

Du taler uenighederne ret meget ned?

- Det kan du godt skrive. Det er nemt at tale noget ned, der ikke er værre, end det er. Jeg ved ikke, om der om 14 dage ikke er to mennesker, der er sure og skuffede. Det kan godt være. Men det er et rimeligt usåret DF, der stadig står i Gribskov, siger han.

Dansk Folkeparti opstiller på partiliste i Gribskov, så med mindre partiet går tilbage i forhold til sidste valg, vil både Brian Lyck Jørgensen og Jonna Præst blive valgt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere