Kommune fik nok efter graffiti og lort på nyrenoveret toilet-væg

Gribskov Kommune har fået nok af hærværk på de offentlige toiletter. Derfor truer man med kameraer med ind på toiletterne.

Der er 11 offentlige toiletter i Gribskov Kommune.

Alligevel brugte kommunen sidste år 300.000 kroner ekstra på at rengøre dem, fordi de konstant blev udsat for hærværk.

quote Men en uge efter vi har brugt penge på toilettet på kulturhavnen, er det vandaliseret med hærværk, grafitti, tingene bliver revet ned og der bliver skidt op og ned ad væggene.

Jesper Behrensdorff, formand for plan- og miljøudvalget, Kons.

Men nu har kommunen fået nok. Man har derfor sat gang i en kampagne og delt en kort video på Facebook, hvor en medarbejder i kommunen fortæller, at man sætter videoovervågning op på alle offentlige toiletter.

- Vi har store problemer med hærværk, som koster os kassen hvert år.  Vi har for nyligt renoveret vores toiletter ved kulturhavnen i Gilleleje for 200.000 kroner, og se hvordan det ser ud nu, siger hun og viser med kameraet en masse grafitti på døren og en ødelagt skraldespand, siger kvinden i videoen, der er medarbejder i Gribskov Kommune.

Her ses et kamera der filmer på selve kummen, mens den sender live.

Kameraerne skal ikke filme kummen

Videoen skal råbe borgerne op og gøre reklame for kommunens nye kampagne "Gribskov - lidt renere toiletter". Der er altså ikke sat kameraer op på toiletterne - men politikerne er brændt varm på idéen:

- Mange tror, at vi vil filme dem, mens de sidder på kummen, men det gør vi selvfølgelig ikke, for det må man ikke, siger Jesper Behrensdorff, formand for plan- og miljøudvalget, Kons.

- Men vi har snakket om kameraovervågning. Vi forestiller os, at vi sætter kameraet op ved håndvasken, så man kan se, hvem der kommer ind og ud. Det er der stor politisk opbakning til, siger han. 

Her kan du se den video, som Gribskov Kommune har lagt op på sin Facebook-side. Video: Gribskov Kommune

Lort op af væggene

Gribskov Kommune tager probemet med hærværk meget alvorligt.

quote Når jeg skal invitere gæster til byen, og de bruger vores toiletter, så bliver jeg ikke stolt. Jeg bliver faktisk ked af det.

Jesper Behrensdorff, formand for plan- og miljøudvalget, Kons.

- Vi investerer rigtig mange midler i vores toiletter for at sikre, at turister og de folk, der er på gaden, kan komme ind på et ordentligt, og rengjort toilet. Men en uge efter vi har brugt penge på toilettet på kulturhavnen, er det vandaliseret med hærværk, grafitti, tingene bliver revet ned og der bliver skidt op og ned ad væggene, siger Jesper Behrensdorff.

Han mener, at personerne, der står bag hærværket, er kommunens egne børn, fordi meget af hærværket er begået uden for turistsæsonen.

- Vi er en turistkommune, og vi vil gerne være lækre overfor vores gæster. Men det er bare ulækkert, når gæsterne møder toiletter som det her. Når jeg skal invitere gæster til byen, og de bruger vores toiletter, så bliver jeg ikke stolt. Jeg bliver faktisk ked af det, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere