Kommune begår regnefejl og kræver kontanthjælp tilbage: Vi har fulgt loven

Et ægtepar fra Gribskov har fået en gæld på 90.000 kroner, fordi kommunen ved en fejl har udbetalt for meget kontanthjælp til dem.

- Først og fremmest synes jeg, at det er en rigtig uheldig sag. Jeg kan godt forstå, at ægteparret føler sig afmægtige i sagen med så stort et tilbagebetalingskrav. 

Sådan lyder den ærlige udmelding fra jobcenterchefen i Gribskov Kommune, Peter Steen Olsen.

Sagen drejer sig om ægteparret Ann og Søren Bøckhaus Thormann fra Helsinge, der begge modtager sociale ydelser. 

Selvom de har opgivet de korrekte oplysninger til kommunen, har de gennem de seneste 15 måneder modtaget uberettiget kontakthjælp, som nu skal betales tilbage. 

Et beløb, der er løbet op i 90.000 kroner. 

Centerchef: Sådan er reglerne

Ægteparret føler sig ganske uretfærdigt behandlet, da de påstår at have handlet i god tro. De kan nemlig slet ikke selv gennemskue udregningerne og har derfor ikke vist, at de modtog for meget. 

Centerchef Peter Steen Olsen står dog fast på, at de skal betale hver en krone tilbage: 

- Vi har haft vores jurister til at kigge på den (sagen, red.), og vi mener, der er grundlag for at træffe den beslutning, som vi har truffet. Det er derfor, vi fastholder afgørelsen, siger han men tilføjer:

- Det er jo indlysende, at det er svært for ægteparret at betale så mange penge tilbage, og derfor er vi også indgået i en dialog med dem i forhold til tilbagebetalingen. 

Ann og Søren Bøckhaus Thormann i deres hjem i Helsinge.
Ann og Søren Bøckhaus Thormann i deres hjem i Helsinge.
Foto: TV 2 Kosmopol

Kompleks lov fylder tusindvis af sider

Han vil nu bede forvaltningens ansatte kigge på, hvordan man undgår de her fejl fremover, og hvordan man kommunikerer bedre med borgerne. 

Samtidig appellerer han til Folketinget, da han mener, at kontanthjælpsudregningerne og lovgivningen er blevet alt for kompleks. 

På beskæftigelses- og socialområdet alene fylder lovkomplekset snart 30.000 sider. 

- Reglerne på det her område er så komplekst, at selv eksperterne kan have svært ved at følge med i, hvordan vi laver beregningerne, siger Peter Steen Olsen.

- Eksempelvis er der 30 forskellige satser for kontanthjælp, som vi kan udbetale. Den kompleksitet kan jeg kun anbefale, at man i Folketinget ser nærmere på, 

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik