Kom og fejr ny nationalpark med masser af gratis festligheder

Nationalparken Kongernes Nordsjælland bliver fejret i fire dage med over 50 arrangementer.

Kom og få en forsmag på naturen i Kongernes Nordsjælland, når der er festlig fejring fra 29. maj til 3. juni. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Ritzau Scanpix

Kom og vær med til at indvie Nordsjællands nye nationalpark, når Kongernes Nordsjælland bliver fejret i fire dage på tværs af fem kommuner. 

Dronningen indvier officielt nationalparken den 29. maj klokken 16:00, og så vil der være masser af gratis festligheder frem til den 3. juni. 

Læs også Dronningen åbner Nordsjællands nye nationalpark

Kom og fejr Nordsjællands nye naturområde: 

29. maj:
Officiel indvielse ved Hendes Majestæt Dronningen af nationalparken på Esrum Kloster og Møllegård klokken 16:00. Du kan komme fra klokken 15:00 og nyde stemningen i de grønne, historiske omgivelser. Der er fest med musik, opvisninger, mad og drikke klokken 16:30–18:00.
 
31. maj:
Halsnæs Kommune: Vandretur i Kappelhøjkilen mellem Roskilde Fjord og Arresø klokken 19:00. Kaffe med udsigt til grønt og vand på begge sider.
 
2. juni:
  • Helsingør Kommune: Saml vild mad og partér en buk på Naturcenter Nyruphus, oplev jagthorn og udstilling om ”Magtens landskab – på sporet af Kongernes Nordsjælland” på Flynderupgård og se geværsmede i arbejde på Hammermøllen.
  • Fredensborg Kommune: Sejlads på Esrum sø fra Fredensborg til Dronningens Bøge i Gribskov med efterfølgende natur-børneaktiviteter og fortælling om nationalparken
  • Gribskov Kommune: Natur- og friluftsaktiviteter ved Gilleje Havn.
 
3. juni
  • Gribskov Kommune: Åbning af Tisvilderuten med start ved Esrum Kloster
  • Halsnæs og Gribskov kommuner: Sejlads med Frederikke på Arresø
  • Hillerød Kommune: Et hav af aktiviteter i Hillerød Kommune omkring bl.a. Frederiksborg Slot, Skovskolen m.m.

Se meget mere om arrangementerne her. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?