Klar til det store ferie-rykind: Sommerhuskommuner vil teste massivt

I ferietiden stiger Gribskovs indbyggertal til det dobbelte, derfor glæder kommunens borgmester sig over nyt kviktest-center.

Der bor lige omkring 41.000 mennesker i Gribskov Kommune i Nordsjælland. Men det tal vil i løbet af få uger stige markant. 

For når feriesæsonen begynder, stiger kommunens indbyggertal til cirka det dobbelte, fordi sommerhuse, hoteller, campingpladser og feriecentre bliver fyldt. 

Derfor har Gribskov Kommune iværksat en kampagne for at få bevilget mere testkapacitet for at undgå en uheldig stigning i antallet af coronasmittede de kommende sommermåneder.

Onsdag bar kommunens arbejde frugt.

Således traf Region Hovedstaden en endelig beslutning om at etablere et nyt testcenter i Gilleleje. 

Det skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Det nye kviktestcenter, der forventes at åbne midt i maj, bliver etableret i Gillelejehallen og vil holde åbent to dage om ugen. Det er firmaet Copenhagen Medicals, som varetager opgaven.

Samtidig åbner Region Hovedstaden også testcentre i feriebyerne Liseleje og Hornbæk i løbet af sommeren. 

Borgmester glæder sig

Borgmester Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov) har tidligere udtalt, at det er afgørende, at kommunen kan holde smitte nede, også i perioder hvor indbyggertallet fordobles.

Derfor glæder han sig også over udsigten til det nye testcenter.

- Det er en glædelig nyhed, at vi nu har fået bekræftet, at vi får et nyt kviktestcenter i Gilleleje. Sommeren er en dejlig tid, hvor mange vil nyde naturen og gerne bruge tid i sommerhuset. Det betyder også, at flere vil bruge vores fantastiske restaurationer, cafeer, museer og kulturtilbud generelt, siger borgmester Anders Gerner Frost i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Dette kræver, at der stilles testkapacitet til rådighed således, at alle har mulighed for at blive testet og gerne i nærområdet. Det får vi nu til glæde for borgere og besøgende, siger han.

Kommunen har foruden det kommende kviktestcenter kun to tilbud om test. I Helsinge er der også testfaciliteter til at foretage kviktests, mens man i Græsted udfører PCR-tests med tidsbestilling.