Kendt have smadres af Lokaltog i Gilleleje

En borger i Gilleleje er fortvivlet, efter han onsdag fik besked på at rydde sin have senest mandag. Haven er en turistmagnet, siger VisitNordsjælland.

- Jeg har lige fået en mail om, at min have skal ryddes mandag.

Sådan siger Benny Christensen til Frederiksborg Amts Avis, efter han i længere tid har kæmpet for at købe et lille stykke jord, som egentlig tilhører Lokaltog. Det skyldes, at en del af hans have ligger på Lokaltogs grund.

Bennys have er ikke en hvilken som helst have. Det er den japansk-inspirerede have Koi Garden i Gilleleje, som hvert år bliver besøgt af mange turister.

Haven med vand, sjældne planter, koi-fisk, salamandre og brune frøer har han opbygget siden 1989, men nu skal den væk. Lokaltog har nemlig pure afvist af sælge det lille jordstykke til den entutiastiske haveejer.

- Jeg forstår det ikke. De skal ikke bruge det til noget, siger Benny Christensen til Frederiksborg Amts Avis.

En del af Koi Garden ligger på et areal, som Lokaltog ejer. Men Benny Christensen har ikke bygget på jorden uden tilladelse, mener han.

Da planen for haven blev udfærdiget i 1989, indgik Benny Christiansen en mundtlig aftale med daværende direktør Keld Sørensen og overbanemester Henning Reimer om tilladelse til at benytte jordstykket.

En mundtlig aftale, som banemesteren desuden har givet ham papir på.

- Men Lokaltog er totalt ligeglade. De beder mig nærmest om at bruge aftalerne som toiletpapir, siger en desperat Benny Christensen til Frederiksborg Amts Avis.

Han har flere gange har inviteret Lokaltog på besøg i sin have, men alle gange uden held. Direktør i Lokaltog, Røsli Gisselmann har heller ikke besvaret Frederiksborg Amts Avis' henvendelse om sagen.

Hos VisitNordsjælland kan Benny Christensen dog finde trøst. Her bliver havens ejer nemlig støttet uden forbehold.

- Koi Garden er et af de tilbud, der gør Gilleleje attraktiv for turister. Og de kører jo også med Lokaltog. Det her er en kedelig situation, siger VisitNordsjællands direktør, Annette Sørensen, til avisen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere