Kan man få Gillelejes livlige stemning ind i en sang? Dansk band har forsøgt - hør sangen her

Hvordan lyder en bys melodi? Det har bandet Ekspressen sat sig for at finde ud af. Derfor besøger de seks byer i Lorrys sendeområde. Nu er de nået til Gilleleje. Hør Gilleleje-sangen nederst i artiklen.

Hør sangen om Gilleleje nederst i artiklen.

I Gribskov Kommune finder man det nordligste punkt i TV 2 Lorrys sendeområde: Gilleleje.

Her har bandet Ekspressen, der består af Pharfar (Søren Schou), Klumben (Christian Kroman), Pewer (Peter Lützen) og Chapper (Chang Il Kim), været forbi. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen).

Hør de fem andre sange her

Kvartetten, der blandt andet er kendt fra Melodi Grand Prix, hvor de gik under navnet Humørekspressen, skal nemlig finde lyden af TV 2 Lorry.

Med bilen fuld af instrumenter drager bandet til seks byer, og femte stop på ruten er altså den kendte fiskerby. Her skal de lade sig inspirere af området og de lokale, og ud fra det skrive en sang om og til byen.

En fiskerby i problemer

På byens værtshus, Skipperkroen, får bandet en klar fornemmelse af, at der er noget galt i byen.

- Det går jo ikke så godt for fiskeriet, fordi de får så mange restriktioner, og det er synd. Det er jo det, alle kommer herop for at se, lyder det på værtshuset.

Hvad er Gilleleje havn uden fiskebådene?

- Det er ikke godt.

Danmarks Mallorca

Det er dog ikke alt, der er skidt i Gilleleje. Stedet er nemlig også en magnet for sommerens turister - Danmarks Mallorca, lyder det fra Pewer.

Når borgerne skal sige, hvad de forbinder med byen nævner de: Ferie, liv og glade dage. Og at musikken skal være sød og blød.

Det er da også den stemning, som Klumben mærker.

- Jeg kan altså mærke det der med feriestemning heroppe. Jeg får lyst til at sidde lidt i den her stol og bare hygge. Det er meget rart – der er en dejlig lyd her, siger han. 

Hvordan man forener proteststemning over fiskeriets situation med dejlig sommeridyl kan du høre i videoen herunder. I faktaboksen under kan du også læse teksten til Gilleleje-sangen:

"Der er godt nok fedt i Gilleleje," lyder det blandt andet i omkvædet til sange om den gamle fiskerby.

Teksten til Gilleleje-sangen

Ekspressen finder melodien ikonbillede
TV 2 LORRY Serie

Ekspressen finder melodien

play Se serien her