Iskold dukkert: Svømmere træner op til Danmarks koldeste svømmestævne

En kold fornøjelse, måske, men trods alt en fornøjelse var det, da Gilleleje Vintersvømmere søndag trænede op mod det forestående DM i issvømning.

01:18

Video: TV 2 Lorry

Søndag havde en hård kerne af vinterbadere trodset kulde og vind og samlet sig i Gilleleje Havn til træningdag i det iskolde havvand frem mod, at der for første gang nogensinde afholdes danmarksmesterskaberne i issvømning om to uger i Gilleleje Havn.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu får det til Danmark, siger Jeannette Dan Møller, der deltager ved DM i issvømning til TV 2 Lorry.

- Det er først for en måned siden, at idéen er opstået, så det er ret kort tid, og nu er der 300 startere, siger Jeanette Andresen, stævnearrangør og formand, Gilleleje Vintersvømmere til TV 2 Lorry.

Læs også Nu bliver Danmarks første mesterskab i issvømning afholdt

Alle deltagere skal have et bevis på, at de har erfaring med at svømme i koldt vand over længere tid. Foto: TV 2 Lorry

Til danmarksmesterskaberne er der distancer fra 25 meter til 1000 meter i disciplinerne brystsvømning, frisvømning og stafet.

- Jeg skal svømme 200 meter bryst og så skal jeg være med på et stafethold, hvor vi er fire, der svømmer 25 meter, siger Jeantte Dan Møller.

Jeantte Dan Møller ser frem til mesterskaberne, som er en del af Gilleleje Vinterbadefestival. Foto: TV 2 Lorry

Alle, som skal svømme de lange distancer, skal have et bevis på, at de har erfaring med at svømme i koldt vand over længere tid.

Desuden skal man have en hjælper med, som kan følge med fra kajen.

- I bassinet, som kommer til at være herude til DM, vil der være nogle snore, man skal svømme ved, og så er der livreddere, der er placeret på broen, så der ikke er mere end 15, maksimum 20 meter ud til, hvis der skulle ske et eller andet, siger Søren Jakobsen, der er stævnearrangør og bestyrelsesmedlem i Tisvildeleje Vinterbadere.

DM i Issvømning afholdes som en del af Gilleleje Vinterbadefestival den 18. og 19. januar.

Gilleleje Havn danner om to uger ramme om de første danmarksmesterskaber i issvømning. Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?