I Gribskov foregår Nytårskuren i naturen

Hvis det nye år skal skydes aktivt i gang, så er en af mulighederne at gå med på den den traditionelle Nytårsmarch i Gribskov, der altid falder den første søndag i det nye år.

Gribskov Kommune har stærke, frivillige fællesskaber, der brænder for at fremme både den fysiske og mentale sundhed ved at få flere med ud at gå i kommunens storslåede natur.

Gribskov Går Sammen har for nyligt været vært sammen med Hjerteforeningen Gribskov på adventstur, hvor 40 personer hyggede sig sammen i det kolde vejr på distancerne 5, 7 eller 12 kilometer.

Bjarne Vindt tog med på den lange distance, der reelt sneg sig op på 13,8 kilometer. Han går jævnligt selv ture, men kan også godt lide de fælles traveture, som dels sender ham nye steder hen, dels forpligter på en anden måde.

Artiklen fortsætter efter billedet

Bjarne Vind fra Gribskov er en rutineret vandrer, men lærer nye steder at kende på de fælles ture.
Bjarne Vind fra Gribskov er en rutineret vandrer, men lærer nye steder at kende på de fælles ture.
Foto: Daniel Odborg, DGI Nordsjælland

- Så kommer du af sted i stedet for at tænke: 'Arh, det er lidt dårligt vejr; jeg går ikke i dag´, smiler Bjarne Vind.

Ny står det nye år snart for døren, og en af traditionerne i Gribskov er den årlige Nytårsmarch, som alle er velkomne til at gå med i.

- Den første søndag i det nye år holder vi vores nytårsmarch.

Det er en tradition, som starter nede ved Kulturhavnen i Gilleleje, og fortsætter ad Gilbjergstien, hvor vi på et tidspunkt vender om mod kaffe og kage til sidst, fortæller Jens Dam, der er formand for Hjerteforeningen Gribskov.

Man kan tilmelde sig nogle stykker, en hel flok eller komme helt alene, og man behøver ikke at kende nogen for at tage med på turene. Der er altid nogen at tale med, og gå-værter sørger for at vise vejen.

Netop det sociale tiltaler Ingelise Olsen, som også gik med på Adventsturen.

- Så møder man nogen, man ikke har talt med længe og får en lille snak, samtidig med at man går. Det synes jeg er dejligt, siger hun.

Artiklen fortsætter efter billedet

Ingelise Olsen nyder at gå og få en snak med nogen, hun ikke har set længe.
Ingelise Olsen nyder at gå og få en snak med nogen, hun ikke har set længe.
Foto: Daniel Odborg, DGI Nordsjælland

Du kan melde dig til Nytårsmarchen ved at kontakte formand Jens Dam på telefon: 26719445 eller på  mail: j.dam@privat.dk.

Mødestedet er P-pladsen ved Gilleleje Kulturhavn, Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje, og datoen er søndag d. 2. januar 2022.

God fornøjelse!

Gribskov Går Sammen

Hvad undrer du dig over?

Ny afstemning hver onsdag