Hot, hottere hottest: Turisterne strømmer til Gribskov

Den korte afstand til naturen, kultur, lækker mad og shopping gav 559.000 overnatninger i Gribskov kommune i 2016. Nabokommunerne er langt bagefter.

Turisterne strømmer til Kattegat-kommunen Gribskov, der har haft rekordmange overnatninger i 2016: 559.000 stk. Og på den måske adskiller de sig markant fra naboerne på Nordkysten. Ikke mindst de nærmeste naboer Halsnæs, der havde 213.000 overnatninger. Men også den store, og nok i udlandet klart mere kendte Helsingør Kommune - der kunne mønstre 457.000 overnatninger. Foto: TV 2 Lorry

Den idylliske Gilleleje Havn er lige nu grå, kølig og ikke mindst - støvsuget for turister:

- Lige nu er her nok flere måger end her er turister, siger Henrik Magelund, formand for Gilleleje Turist- og Handelsforening.

Men man skal ikke tage fejl. Byen er åben og der arbejdes lige så stille på at være klar til næste sæson. For byen er fyrtårnet i Gribskov kommune, når det gælder turister. Turister, der vel at mærke vælger at overnatte spredt ud over hele Gribskov kommune. Noget de nu også godt kan mærke i byen:

- Gilleleje Strandhotel er netop blevet overtaget af en ny ejer og har gennemgået en stor renovering. Og så er der et nyt hotel på vej i 2018, fortæller Henrik Magelund i dag.

Der er vandrehjem, der er campingpladser og at badehotellet i Gilleleje udvider, er et godt tegn

Annette Sørensen, Direktør i VisitNordsjælland

Gribskov kommune har haft rekordmange overnatninger i 2016: hele 559.000 stk. Og på den måske adskiller de sig markant fra naboerne på Nordkysten.

Ikke mindst fra den nærmeste nabo, Halsnæs kommune, der havde 213.000 overnatninger. Men også fra den store, og nok i udlandet klart mere kendte, Helsingør kommune - der kunne mønstre 457.000 overnatninger i 2016. Det viser nye tal fra VisitDanmark.

Ligger lige i smørhullet

Idyllen i havnen, et væld af fiskerestauranter og en gågade med butikker og kunst har givet Gilleleje to priser: som Danmarks mest kreative by og Danmarks bedste værtsby.
 
Det får turisterne til at strømme til - for at bo på Badehotel og i sommerhus -  noget der smitter af i hele Gribskov kommune, som ogsåtilbyder et væld af andre overnatningsmuligheder:

- Der er altså også fine lystbåde-muligheder i Gilleleje havn. Der er vandrehjem, der er campingpladser og at badehotellet i Gilleleje udvider er et godt tegn, siger Annette Sørensen, Direktør i VisitNordsjælland.

Events som "Musik i Lejet" i Tisvildeleje og andre oplevelser tæt på - får de danske, tyske, svenske og hollandske turister til at ville overnatte i netop Gribskov kommune.
Her fra kan de nå alt i bil :

- Der er noget fantastisk natur, nogle fantastiske strande, overnatningsmuligheder - og så ligger det lige i hjertet af Kongernes Nordsjælland. Og der er ikke langt til Kronborg, til Frederiksborg slot - til shopping andre steder også. Til andre havne også. Og så er nærheden til København vigtig også, siger Annette Sørensen. 

Læs også Sommerhussalget i Nordsjælland stiger

Klar til sommeren

Planerne for sommeren er allerede lagt:

- Her på havnen har vi i august måned en stor åben-air-opera. Så er der Gilleleje festival, der er "uge 30", der er Vild med Vand. Der er Bakkefest - næste år er der 100 års jubilæum på den, remser Henrik Magelund entutiastisk op.

Så selv om der mest er gran og guirlander i luften lige nu - så er sommeren aldrig ret langt borte:

- Jeg håber vi får en god sommer. Og med de tal, vi har set og de oplevelser vi har haft, så tror jeg også at vi får en god 2018 - vi er i hvert tlifælde klar til at tage i mod dem, smiler formanden for Gilleleje Turist- og Handelsforening, Henrik Magelund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik