Historisk dyrt sommerhus solgt: Her ligger landets dyreste sommerhuse

En sommerhushandel slog i år flere rekorder, og det pågældende sommerhus placerer sig blandt Danmarks dyrest solgte nogensinde. Se årets dyreste sommerhushandler her.

Havblik, frisk luft og morgenavisen læst fra en blød lænestol ved pejsen med udsigt til skov - og måske et par dådyr. Hvis du har drømt om at købe et sommerhus i år, så er du langt fra den eneste.

Coronakrisen og det medfølgende rejseforbud - og de i den forbindelse ubrugte ferieopsparinger - har fået sommerhusmarkedet til at boome, og udover at salget er steget drastisk, så har flere danskere tilsyneladende gravet dybt i pengepungen.

2020 er blevet året for mange ting, men på sommerhusområdet markerer 2020 simpelthen også året, hvor en af de største sommerhushandler nogensinde fandt sted.

Og hvis du havde ét gæt, hvor tror du så, landets dyrest solgte sommerhus ligger? Vi kan afsløre, at du skal vende snuden nordpå for at finde det.

Vi starter dog et andet sted nordpå. For de tre sommerhuse, der lige akkurat ikke blev solgt til landets højeste pris i 2020, ligger i i Gilleleje.

Det viser tal fra Boliga.

Kvadratmeterpris langt over gennemsnittet

Efter to år, hvor ingen købere meldte sig på banen, er et 350 kvadratmeter stort sommerhus  på Jacobslystvej i Gilleleje blevet solgt til 14,5 millioner kroner.

Huset, der har 10 værelser og havblik, blev oprindeligt sat til salg i 2018, men der skulle en prisnedsættelse og en corona-krise til, før nogen bed på. Det blev nemlig først sat til salg for 19,8 millioner.

Sommerhuset på Jacobslystvej
Foto: Foto: Winther Ejendomme

Lidt dybere i pengepungen gravede de nye ejere af et sommerhus på Tinkerup Strandvej i Gilleleje, og salget markerer sig som årets tredjestørste sommerhushandel.

Et stort fritidshus fra 1910 nåede kun at være på markedet i en lille måned, inden en køber slog til og købte det til udbudsprisen, 15 millioner kroner, der giver en kvadratmeterpris på 83.333 kroner.

Selvom Gilleleje ganske rigtig er blandt landets absolut dyreste områder at købe sommerhus i, så er prisen alligevel betragteligt højere end gennemsnitspriserne i området.

I 2020 er sommerhusene i Gribskov nemlig blevet solgt for 29.000 kroner pr. kvadratmeter.


I årets næstdyreste handel skal vi lidt længere ned langs den nordsjællandske kyst.

På Udsholdt Strandvej - også i Gilleleje - er et sommerhus blevet solgt til 16,25 millioner kroner.

For det beløb har de nye ejere fået et sort træ-sommerhus ved vandet med seks værelser til en solid kvadratmeterpris på 105.000 kroner.

Huset blev solgt efter to måneder på markedet, og de nye ejere fik et afslag på 650.000 kroner under den oprindelige udbudspris på 16,9 millioner kroner.

En historisk handel

Hvis du tidligere i denne artikel gættede på, at årets dyrest solgte sommerhus ligger i Tisvildeleje, så gættede du helt rigtigt.

309 kvadratmeter i første række til vandet i den populære ferieby Tisvildeleje gik i år for 28,2 millioner kroner.

Det placerer huset blandt de dyrest solgte sommerhuse i Danmark nogensinde.

Huset er bygget i 2013 og ligger på Østerled. Ifølge Boliga var huset ikke udbudt offentligt til salg forud for handlen. Med til huset hører en grund på 3.651 kvadratmeter – der går direkte ned til Kattegat.

Her kan du Danmarks dyreste sommerhuse, der stadig er til salg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere