Her kan du aflevere biblioteksbogen tilbage en hel uge før genåbning

Nu er det igen muligt at aflevere bøger og andre lånte materialer i Gribskov. Dog med visse begrænsninger.

Arkivfoto, bibliotek. Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Har du lånt en bog, film eller andre materialer på biblioteket før coronakrisen, har du måske tænkt på, hvordan i alverden du skulle overholde lånefristen og aflevere rettidigt.

Nu er der håb forude for en lille del af de mange bogorme og filmnørder, der findes i hovedstadsområdet - i Gribskov er det nemlig igen muligt at aflevere bøgerne på biblioteket igen.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Nu er det igen muligt at aflevere biblioteksmaterialer i i Helsinge, Græsted og Gilleleje.

Afleveringen er mulig tre dage om ugen i begrænsede tidsrum, som er de samme, der gælder for det populære tiltag to-go-pose-ordningen, hvor man bestiller sine materialer, hvorefter en bibliotikar finder det frem og udleverer det.

Læs også Efter hærværk og svineri på bibliotek: Borgere vil tage sagen i egen hånd

Lånerne ønsker at aflevere

Med muligheden for at aflevere bøger opfylder bibliotekerne et stort ønske hos lånerne, lyder det fra afdelingsleder i Gribskov Biblioteker Susse Manthey Olsen.

- Mange af dem, der har lånt bøger via bibliotekernes to-go-pose-ordning, vil gerne kunne aflevere bøgerne igen. Og mange andre lånere vil rigtig gerne af med bunker af gamle lån, som ligger hjemme og samler støv, siger Susse Manthey Olsen og tilføjer:

- Der er også den grund, at to-go-poserne er en stor succes, og vi har faktisk brug for at få bøger tilbage igen, så de kan komme ud og leve andre steder.

På de tre biblioteker er der skilte, som angiver, hvor man skal aflevere sin lånte bog - og det er ikke ved selvbetjeningen, som det plejer at være.

Bøger i karantæne og ingen gebyrer

For at undgå smitte med coronavirus kommer alle materialer i karantæne i mindst 72 timer, før personalet registrerer dem og sætter dem på plads.

Derfor kan man ikke få en kvittering for aflevering - og der vil gå en lille uge, før afleveringen slår igennem på lånerprofilen.

FAKTA

Fra og med mandag 11. maj 2020 bliver der mulighed for aflevering på følgende steder/tider:

 

Helsinge Bibliotek og Gilleleje Bibliotek: Mandag, onsdag og fredag fra kl. 10-12 og igen fra kl. 15-17.

 

BLIK – Græsted Bibliotek: Mandag, onsdag og fredag fra kl. 15-17.

Ved hvert bibliotek vil der være skilte, som fortæller hvordan man afleverer sine materialer.

 

Se mere på gribskovbib.dk

 

Kilde: Gribskov Kommune

Se mere

Til gengæld behøver man ikke gå og frygte for hverken gebyrer eller bøder som følge af for sen aflevering - de vil slet og ret blive fjernet, lyder det fra Susse Manthey Olsen.

Man må tilmed vente med at aflevere lånet, til biblioteket åbner igen.

- Selvom man venter, vil man stadig få slettet sine gebyrer op til 14 dage efter at bibliotekerne genåbner, forklarer hun.

Læs også Lånerne strømmer til biblioteket på nettet - det læser de

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik