Her er de dyreste sommerhusområder

Hvor betaler danskerne mest for deres sommerhuse? Tre af de fem dyreste områder ligger i Nordsjælland.

Her ses et foto af et sommerhus. Foto: Home PR-foto

Går du og drømmer om et sommerhus? Så afhænger prisen i allerhøjeste grad af geografien.

Der findes i Danmark blot fem sommerhusområder, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på den øvre side af 25.000 kroner. Tre af disse områder ligger i TV 2 Lorrys sendeområde - nærmere bestemt i Nordsjælland.

Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk over sommerhussalget i 2017.

Helt i top på listen over de mest eksklusive postnumre er nordsjællandske Tisvildeleje, hvor en enkelt kvadratmeter koster godt 34.600 kroner.

Til sammenligning ligger kvadratmeterprisen på ejerlejligheder i Region Hovedstaden blot en anelse højere på omkring 36.000 kroner.

Læs også Danmarks næstdyreste villa til salg i Vedbæk

Særdeles eftertragtede områder

De øvrige områder på listen over de dyreste postnumre er Hornbæk, Egå, Skagen og Liseleje, hvor kvadratmeterprisen ligger på mellem 30.777 og 26.117 kroner.

- Der er tale om fem områder, hvor det historisk set har været – og stadig er – særdeles eftertragtet at tilbringe sine sommerferier og solrige weekender. På landkortet er de alle beliggende nær vandet, men det er ikke den afgørende faktor, eftersom Danmark har en lang kystlinje, der også er prydet af budgetvenlige sommerhusområder, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

- Selvom pris er en af de bærende faktorer på boligmarkedet, findes der områder, som har opbygget miljøer og vartegn, der til stadighed formår at tiltrække bemidlede segmenter. Også selvom der er mange penge at spare ved at vælge et andet område, der i forhold til strand og køreafstand til hjemmet er ligeså godt.

Læs også Sommerhussalget i Nordsjælland stiger

Stor prisforskel på markedet

Birgit Daetz peger på Skagen som et godt eksempel på et område, der ligger meget yderligt, men som alligevel formår at tiltrække købere fra hele landet, endda i særdeleshed købere fra Region Hovedstaden.

- Man kan spørge sig selv om, hvorfor prisforskellen på sommerhusmarkedet er så stor. Ved en helårsbolig er der forhold som arbejdsliv, familie og netværk, som er afgørende for, hvor vi vælger at bo. Med sommerhuse er der en anden geografisk fleksibilitet, som man som køber med fordel kan drage nytte af, siger Birgit Daetz.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på solgte sommerhus i hele landet i 2017 lyder på 14.896 kroner.

Top 5: Danmarks mest eksklusive sommerhusområder*

1. 3220 Tisvildeleje
Antal solgte: 62
Kvm. Pris: 34.606 kr.

2. 3100 Hornbæk
Antal solgte: 100
Kvm. Pris: 30.777 kr.

3. 8250 Egå                     
Antal solgte: 30
Kvm. Pris: 30.281 kr
4. 9990 Skagen
Antal solgte: 18
Kvm. Pris: 26.117 kr.

5. 3360 Liseleje
Antal solgte: 38
Kvm. Pris: 26.117 kr.

*Tabellen viser solgte fritidsboliger i hele 2017 rangeret efter den højeste gennemsnitlige kvadratmeterpris. Kun postnumre, hvor der har været minimum 15 handler er med i opgørelsen. (Kilde: Boligsiden.dk) 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik