Guide til weekenden: Vestindisk historie, jagt og papegøjer

Her er fem tips til weekenden.

Endnu en spændende weekend venter med et stort udvalg af aktiviteter for de turlystne og nysgerrige. Udfordringen er bare at vælge. Derfor giver vi her vores fem bud på fede udflugtsmål. God weekend!
 

Nordens største fuglepark

Med foråret følger lune luftstrømme og klar himmel. I Esrum kan du denne weekend skærme hånden mod solen og se de store Ara-papegøjer brede vingerne ud i et farverigt show. Nordsjællands Fuglepark, der er nordens største, åbner nemlig op for en ny sæson og som den eneste zoo i Danmark, har de frit flyvende papegøjer. Den 70.000 kvadratmeter store park har 235 fuglearter, men der også flere krybdyr og pattedyr i parken. Blandt andet surikater, som sidste år fik et helt nyt anlæg, hvor de kan færdes frit.

Det skal du vide

Om arrangementet: Hver weekend og hele påsken. Entre: Flere priser

Adresse: Nordsjællands Fuglepark, Sodemarksvej 22, 3230 Græsted

Læs mere her: Nordsjællands Fuglepark

 

Jagtmesse i Hillerød

Du kan komme helt tæt på flere dyreracer til jagtmessen i Hillerød. Indenfor fordeler 115 udstillere sig på de to messehaller, og der er våben, gear og lir til at mætte enhver grad af interesse. Udenfor står 15 instruktører klar til at lade alle afprøve deres træfsikkerhed i lerdueskydning. Hvis det er dyrene, der har fanget jeres interesse, har messen også flere jagthunde, falke og ugler, som er trænet til helt specielle formål, ligesom der er store udstoppede dyr fra den afrikanske savanne. Sidst men ikke mindst, er det under denne messe at danmarksmesteren i knivmageri skal findes.

Det skal du vide

n voksen.

Adresse: FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød

Læs mere her: Jagtmesse i Hillerød

 

Vestindiske dage på Københavns Rådhus

I dag er det 100 år siden, at Danmark solgte de dengang Dansk Vestindiske Øer. Det markeres med en lang række arrangementer og udstillinger i hele hovedstadsområdet. På Københavns Rådhus præsenterer blandt andet 7 skoleklasser frugten af det seneste års arbejde og undervisning i den historiske relation mellem Danmark og Vestindien. Initiativtagerne bag er UNESCOs skolenetværk, og opgaven, der også blev stillet til elever fra De Vestindiske øer, lød på at undersøge de mange års historie med et nutidigt og fremtidigt perspektiv.

Det skal du vide

Om arrangement: 31. marts – 2. april. Entré: Gratis

Adresse: Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, 1599 København

Læs mere her: Vestindiske dage program

 

Korsang på Espergærde Gymnasium

Rene toner løfter taget på Espergærde Gymnasium, når Nivås Musiklaug genoptager en gammel tradition. Efter flere års pause, har de endnu engang samlet flere kor fra nordsjælland og København til en hel kordag med inspirerende kompositioner. De bliver ført an af komponist, dirigent og saxofonist Jakob Høgsbro i deres afsluttende koncert kl. 16:30. Han vil også selv optræde i koncerten med bandet bestående af en bassist og trommeslager.

Det skal du vide

Om arrangementet: lørdag d. 1 april kl. 16:30. Entre: Gratis

Adresse: Espergærde Gymnasium, Gymnasievej 2, 3060 Espergærde.

Læs mere: Nivå Musiklaugs Kors Facebook side

 

Gymnastikshow i Brøndby

Det imponerende gymnastikshow GymnastikKabalen blev første gang opført sidste år, med stor succes. Nu er de tilbage i Brøndby hallen med en hærskare af sjællandske topgymnaster. Over 170 elever fra gymnastikefterskolerne i Stevns og Sorø deltager også, og det er de samme efterskoler som står bag arrangementet. Det bliver et show med fart over feltet, når også landsholdet i Power Tumbling tordner gennem salen, skarpt efterfulgt af Mootus Teeterboard fra ”Danmark har talent”.

Det skal du vide

Om arrangementet: Lørdag d. 1 april kl. 15-18. Billetter: Voksne 160 ,- og børn 80 ,- kr.

Adresse: Brøndby Stadion 10, 2605 Brøndby.

Læs mere: GymnastikKabalen

 

Bonus: Giv naturen en hjælpende hånd

Igen i år har Danmarks Naturfredningsforening inviteret alle velvillige kræfter til at lette naturen for de mange kilo affald, som farer vild mellem hænder og skraldespande - sidste år blev det til 182 tons affald. Omtrent 125.000 børn fra landets skoler og institutioner har allerede været i gang, og den store tilslutning til dette års indsamling er faktisk rekordhøjt. Det samme gælder antallet af arrangementer, som i år er flere end tusind. Du kan se en komplet oversigt over regionens mange gode arrangementer på Find arrangement.

Om arrangementet: søndag d. 2 april, hele dagen, hele landet.

Læs mere: Affaldsindsamlingen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere