Gribskovs egen hjemmepleje halter efter Attendo-exit

I maj hjemtog Gribskov Kommune sygeplejen på grund af utallige Attendo-skandaler. Men kommunen har stadig problemer med plejen, viser nyt tilsyn.

Sygeplejen i Gribskov Kommune har siden 1.maj 2018 ligget i kommunale hænder. 

Skiftet skete på baggrund af utallige skandalesager med det omstridte plejefirma Attendo, hvorefter Gribskov Kommune valgte at hjemtage sygeplejen. 

Blandt de mange skandaler er der  sagen om en 91-årig kvinde, der døde i februar sidste år, som følge af Attendos utilstrækkelige behandling af et skinnebenssår. 

Derudover viste det sig, at plejefirmaet i en længere periode opkrævede penge for pleje af borgere, der var gået bort. 

I juni 2018 fik det kommunen til at komme med den officielle opsigelse af kontrakten med Attendo. Se indslaget herunder. 

Gribskov Kommune har opsagt deres aftale med plejefirmaet Attendo. I februar stoppede kommunen med at bruge Attendo til at tage sig af syge borgere i eget hjem. Men nu har de så også opsagt den del af aftalen, der gælder almindelig hjemmepleje.

Men på trods af et ønske om at øge kvaliteten af behandlingen af syge borgere, så er der stadig fejl og mangler i den kommunale hjemmesygepleje.

Det viser et nyt tilsyn foretaget af revisionsvirksomheden BDO. 

- Det skal bare være i orden. Der er ikke nogen undskyldning for, at det ikke er i orden, siger Pia Foght, der er formand for Ældre, Social og Sundhed, Socialdemokratiet i Gribskov Kommune. 

quote Det skal bare være i orden. Der er ikke nogen undskyldning for, at det ikke er det

Pia Foght, der er formand for Ældre, Social og Sundhed (S) i Gribskov Kommune

Fejl i medicinhåndtering

Ifølge tilsynet, der blev lavet i sidste uge, er der fundet tilfælde af ukorrekt medicinhåndtering. Blandt andet doseringsfejl og åbnede medicinpakker uden åbningsdato. 

Derfor har kommunen nu igangsat en handlingsplan for at rette op på fejlene og bedt om et opfølgende tilsyn om tre måneder, fortæller formand Pia Foght. 

- Så forventer jeg klart, at det kører på skinner. Nu kigger vi målrettet på de områder, der har været problemer med, og vi har største overvågenhed omkring alt det, der har med patienterne at gøre - eksempelvis medicinering, siger Pia Foght til TV 2 Lorry. 

Gribskov fortryder ikke hjemtagelse af pleje

Siden kommunen tilbage i maj hjemtog plejen, har hjemmeplejen været igennem en større omorganisering, hvor både tidligere samt nyansat personale, har overtaget plejen af 950 borgere i kommunen, fortæller Pia Foght. 

quote Nu har vi et dygtigt personale, som lige skal finde deres arbejdsgange og det faglige grundlag havde vi ikke tidligere

Pia Foght, formand for Ældre, Social og Sundhed (S) i Gribskov

Det forklare kommunens første måneders udfordringer, mener hun.

- Det retfærdiggør det slet ikke, men lige nu er kommunen stadig i en ny proces for at få det til at fungere og løse den opgave, der forebygger den her slags fejl, siger Pia Foght til TV 2 Lorry.

På trods af Gribskovs opstartsvanskeligheder, er kommunen dog ikke i tvivl om, at det var den rigtige løsning at hjemtage plejen. 

- Der har været fejl, men det er en helt anden karakter af fejl. Nu har vi dygtigt personale, som lige skal finde deres arbejdsgange og det faglige grundlag havde vi ikke tidligere, siger Pia Foght.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere