Gribskov stiller nye krav til hjemmeplejefirmaer

Nye krav venter til de firmaer, der skal overtage opgaverne fra de nuværende hjemmeplejeleverandører i Gribskov.

Gribskov har tidligere haft problemer med at lade private firmaer klare hjemmeplejeopgaver. Foto: TV 2 Lorry

Når Gribskov Kommunes aftale med hjemmeplejeleverandørerne udløber i slutningen af november, venter der nye krav til de firmaer, der skal overtage opgaverne.

Blandt de nye krav er, at leverandørerne skal leve op til kommunes nuværende serviceniveau og gøre det til den pris, som Gribskovs Kommune på forhånd har fastlagt.

Trods de nye krav forventer formanden for temaudvalget Ældre og Udbud flere interesserede leverandører.

- Vi har været i dialog med en del leverandører igennem hele processen med at udarbejde godkendelsesmaterialet, og der er flere af dem, som jeg helt klart forventer kommer til at anmode om at blive godkendt, siger udvalgsformand Pernille Kromann Sams fra partiet NytGribskov.

Formanden for temaudvalget Ældre og Udbud, Pernille Kromann Sams fra partiet NytGribskov. Foto: TV 2 Lorry

Gribskov har tidligere haft problemer med at lade private firmaer klare hjemmeplejeopgaver.

I marts sidste år besluttede kommunen at opsige hjemmesygeplejeaftalen med firmaet Attendo på grund af en række dårlige sager.

Godt dækket ind 

Siden har de også opsagt hjemmeplejeordningen - og her har de indført en ny godkendelsesproces. Ifølge den skal leverandørerne blandt andet gøre det klart, hvordan de vil holde øje med kvaliteten af deres arbejde.

01:33

Aftalerne skal afløse den nuværende plejeaftale

Luk video

- Oven i det er der jo anmeldte og uanmeldte kommunale tilsyn, og så er der desuden eksterne tilsyn. Så man kan sige, vi er godt dækket ind, siger Pernille Kromann Sams.

De interesserede leverandører skal sende deres anmodning til kommunen senest den 14. juni.

Nye krav venter til de firmaer, der skal overtage opgaverne fra de nuværende hjemmeplejeleverandører i Gribskov. Foto: TV 2 Lorry

Pernille Kromann Sams forventer, at borgerne får flere hjemmeplejeleverandører at vælge imellem:

- Jeg forventer, vi har en to til fire, ja måske endda otte leverandører, som byder ind, og de skal være hjertelig velkomne, siger hun. 

Den første juli får ansøgerne svar på, om de er blevet godkendt, og den første september får godkendte firmaer at vide, hvor mange af de cirka 1000 modtagere af hjemmepleje, der har valgt dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik