Gribskov sparer borgerrådgiver væk

Borgerrådgiverfunktionen ophører i Gribskov Kommune efter fire år. Årsagen er kommunens pressede økonomi,forklarer borgmesteren.

Fra nytår forringes borgerne i Gribskovs muligheder for at få hjælp til at komme igennem det kommunale bureaukrati eller klage over afgørelser.

I forbindelse budgetaftalen blev byrådet nemlig enige om, at kommunens borgerrådgiverfunktion skal ophøre ved årets udgang.

- Vi har besluttet, at kommunen ikke længere skal have en borgerrådgiver, når budgettet er så presset, som det er. Vi har behov for at fokusere på kommunens kerneopgaver, som for eksempel ældre, børn og unge, udtaler Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Opsagt efter fire år

Borgerrådgiveren Jarl Ahlers Mortensen blev ansat af byrådet i 2015, og han var den første af sin slags i Gribskov Kommune.

Borgerrådgiveren har blandt andet målt sagsbehandlingstiderne på de sager, som er kommet ind via borgerrådgiveren, og her er der ifølge kommunen sket mærkbare forbedringer, så svarfristerne nu i endnu højere grad efterleves.

- Jarl Ahlers Mortensen har først og fremmest hjulpet mange borgere med råd og vejledning. Hans kontakt med borgerne har givet ham og os vigtig viden, som han har brugt løbende i dialogen med os og til at give årlige anbefalinger til Byrådet og administrationen, der har ført til en styrket service, siger Anders Gerner Frost.

Han konstaterer samtidig, at administrationen vil arbejde videre med anbefalingerne fra borgerrådgiveren.

Borgerrådgiveren fik sidste år 310 borgerhenvendelser mod 313 henvendelser i 2016.

Borgerrådgiveren kan:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere