Gribskov opsiger Attendo: "Vi har behov for en frisk start"

Det omdiskuterede plejefirma Attendo er fortid i Gribskov Kommune. Det har byrådet besluttet i et møde mandag aften.

Foto: TV 2 Lorry

Når kalenderen nærmer sig 2020 er Attendo helt fortid i Gribskov.

Det har byrådet vedtaget ved et møde mandag aften, hvor kommunen har valgt at opsige kontrakten med plejefirmaet, som har været hovedleverandør af hjemmeplejen de sidste fire år i kommunen.

Opsigelsen kommer ifølge borgmester Anders Gerner Frost fra NytGribskov fordi kommunen har brug for en frisk start i hjemmeplejen. 

Læs også Borgmester: Ingen grund til bekymring over hjemmepleje

- Gribskov Kommune har behov for en frisk begyndelse med et nyt udbud af hjemmeplejen. Derfor vil vi bruge tiden frem til kontraktopsigelsen på grundigt at undersøge, hvordan vi løfter kvaliteten i hjemmeplejen og tilbyder borgerne en endnu bedre og mere robust hjemmepleje fremover, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Læs også Plejefirma fyret på gråt papir: "Der har været for mange møgsager"

Og mens Attendo skal Attendo forberede sig på ikke at have kontrakt med kommunen længere, så håber Pia Foght, soc.dem., som er formand for Ældre, Social og Sundhed i Gribskov, at der fortsat kan være brug for medarbejderne.

- De er dygtige medarbejdere, og der vil sandsynligvis være brug for dem, når det nye udbud er overstået. Vi forventer blandt andet at oprette en kommunal hjemmepleje-enhed, hvor der bliver behov for medarbejdere, siger formanden i en pressemeddelelse.

Borgmester Anders Gerner Frost siger til aften til TV 2 Lorry, at Attendo naturligvis ikke er udelukket fra at deltage i et nyt udbud, da alle jo kan deltage, men at kommunen vil holde et skarpt øje med både kvalitet og pris.

Læs også Plejefirma blev fyret: Nu går de til modangreb

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik