Gå i kloster og tal om Kongernes Park

Nu har man mulighed for at give sin mening til kende om Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Flere borgermøder bliver afholdt i den nærmeste fremtid.

Lokal opbakning og borgerinddragelse er vigtigt for oprettelsen af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Derfor inviteres der nu til offentlige møder i de fem kommuner i nationalparken, nemlig Gribskov, Fredensborg, Halsnæs, Helsingør og Hillerød.

I aften, mandag d. 11, er det i Gribskov Kommune på Esrum Kloster det foregår, og borgmester Kim Valentin (Venstre) vil være på pletten:

- Jeg opfordrer folk til at komme og få mere at vide om rammerne for Nationalparken. Jeg håber, at parken på den måde kan gå fra at være en kommunal ting til at være et folkeligt projekt for os alle sammen, siger Kim Valentin til TV2 Lorry.

quote Jeg håber at parken kan gå fra at være en kommunal ting til at være et folkeligt projekt for os alle sammen

Kim Valentin, Borgmester i Gribskov

Danmarks nyeste nationalpark bliver med sine ca. 260 km2 den næststørste nationalpark i Danmark. Parken skal strække sig tværs over Nordsjælland fra Kronborg i øst til Hundested i vest.

En del af den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland
En del af den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland
Foto: TV 2 Lorry

Esrum Kloster bliver et nøglepunkt i Kongernes Nordsjælland. Her skal hovedsædet og en af indgangene være, og klosteret skal være parkens centrale besøgscenter. Ifølge publikumschef Helle Simonsen er der mange planer for klosteret:

-Esrum Kloster bliver et besøgscenter med oplevelser for hele familien. Der kommer restauranter og butikker og vi vil formidle historie, men vi vil selvfølgelig også lokke folk ud i den fantastiske natur. Det bliver et rigtig fedt sted, siger en begejstret Helle Simonsen.

Hun vil også dukke op på mødet mandag aften for at fortælle mere om Esrum Kloster og klosterets historie. 

Naturstyrelsen skriver på deres hjemmeside, at man på borgermøderne vil få mulighed for at orientere sig nærmere på et stort geografisk kort, hvor man kan se, hvor det forslås, at nationalparken skal ligge. Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål til forslaget og drøfte de emner, som man interesserer sig for. Dette vil der blive mulighed for både i plenum og mere uformelt i kaffepausen.

Det er også muligt at give sin mening til kende ved at sende høringssvar til Miljøstyrelsen. Det skal være senest den 23. oktober.

De offentlige møder foregår her: